Ai observat ceva ciudat la vreun cuplu care tocmai s-a despărțit? Normal ca ai observat, sigur îi ai în lista de Facebook. Zici că oamenii ăia, acum au descoperit viața. Dacă înainte abia vedeai vreo postare de la ambii parteneri, gen ea posta rețete de gogoși și diete pentru slăbit, iar el clipuri cu Micuțu și Bordea la “iUmor”, după ce se despart e plin Facebook-ul de ei.

În primul rând, schimbă la biografie ” într-o relatie” în “singur/ă”, apoi se umblă la opțiunea de confidențialitate, iar din postări private, devin publice, asta pentru că nu se mai au la prieteni, dar amândoi știu că se urmăresc unul pe altul, plus că au prieteni în comun care-i țin la curent cu tot. Dintr-o dată apar poze dimineața la cafea, la prânz prin mall, noaptea prin club, mereu zâmbind, mereu fericiți și bine îmbrăcați. Amândoi încep să meargă la sală, vor să arate cât mai bine, că să vadă celălalt ce a pierdut. Dacă înainte nu mergeau împreună nici până la băile Felix, acum o vezi pe ea numai prin locații exotice, unde i se văd doar piciorușele bronzate lângă un coqtail multicolor, cu descrierea “happy” sau “i love summer”. Nici el nu se lasă mai prejos, dacă înainte nu ieșea cu ea pe nicăieri, acum face “live-uri” numai pe la lăutari sau cluburi de fițe.

Niciunul nu face însă vreun pas, de a apărea în poză cu altcineva de sex opus, dar mereu lasă câte un semn de îndoială. Un pachet de țigări pe masă lângă cafea în cazul ei, mai ales că nu fumează, o geantă cu sclipici pe un scaun la terasă în cazul lui.
În ziua de azi te costă mult o despărțire, nu toată lumea își permite. Cred că băncile ar avea mare succes dacă ar inventa credite pentru despărțiri, cu sloganuri gen “vrei să-ți oftici pe Facebook fostul iubit? Du-te în Maldive, noi îți oferim creditul” sau “dacă ai visat vreodată să-ți cânte Salam la masă o melodie despre despărțire, noi îți îndeplinim dorința”.

Înainte parcă îți ieșea mai ieftin să te desparți, stăteai două-trei zile fără să vă vedeți și apoi trimiteai vreun prieten să o scoată pe afără, în timp ce tu o așteptai cu un trandafir în scara blocului și cu dorința de a o strânge iar în brațe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania