Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în fiecare an, în perioada premergătoare Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, acțiunea “O jucărie pentru fiecare”.

Cu acest prilej, instituția pornește o campanie de sensibilizare și atragere a membrilor comunității pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament din județ. 

“Prin jucăriile pe care, cu mare entuziasm, le colectăm și le ducem acestor copii, dorim să le oferim și un strop de bucurie, să-i facem să uite, măcar de ziua lor, că nu au părinți sau au fost rupți de familie. Și în acest an, facem o campanie puternic mediatizată și, în scurtă vreme, sperăm ca Biblioteca Județeană să devină neîncăpătoare, hunedorenii, de toate vârstele, să vină să aducă o jucărie pentru fiecare copil instituționalizat. Proiectul nostru are drept țintă copiii din centrele de plasament din județul Hunedoara, centre către care ne vom îndrepta și în acest an. În cele trei luni care ne despart de începutul lunii iunie, cei care doresc vor putea aduce jucării la Biblioteca Județeană. Este un gest aparent mărunt, dar cei care vor veni cu jucării vor fi, într-un fel, înlocuitorii părinților pe care acești copii nu-i au sau de care sunt despărțiți”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara. 

Cei care vor să le dăruiască jucării copiilor din centrele de plasament sunt așteptați la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii Județene (Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 26), unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, în perioada 24 februarie – 22 mai, de luni până vineri, între orele 10.00 și 18.00, sâmbăta, între orele 9.00 și 14.00.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.