Gabriel Pleșa și-a dat vineri demisia din funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia.

În aceeași zi, Pleșa a anunțat că va candida la alegerile locale din acest an pentru funcția de primar al municipiului din partea USR.

“Este una dintre cele mai importante zile din viața mea, asta pentru că mă văd nevoit să abandonez un drum pe care am mers până acum, cu fruntea sus și onoarea neștirbită. Însă, pe de altă parte, e un moment plin de speranță. Mă bucur să pot rămâne consecvent singurului crez care m-a adus în politică cu mulți ani în urmă: legătura mea cu acest oraș și dorința de a face mai bine pentru Alba Iulia. (…) În ultimii ani, prea mult timp am trecut cu vederea compromisul politic, din dorința de a păstra Alba Iulia și Alba ca un exemplu de solidaritate în vremuri greu încercate pentru Romania. Din păcate, am contribuit la a forma o imagine. Există suficiente momente de slăbiciune într-un partid, care nu-și au rostul să fie expuse, pentru că în cele din urmă rezultatul contează. Dar, din păcate, când momentele de slăbiciune dictează, când capriciile liderilor îi avantajează pe unii și-i marginalizează pe alții, când autocrația ține loc pluralismului și democrației interne, e timpul să te ridici și să spui: AJUNGE!”, și-a motivat decizia fostul viceprimar.

Candidatura lui Gabriel Pleșa la funcția de primar al municipiului Alba Iulia a fost anunțată  oficial vineri, într-o conferință de presă susținută la sediul Organizației Județene Alba a USR.

(FOTO: Facebook.com / Gabriel Pleșa)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania