fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂViceprimarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a demisionat din funcție și și-a...

Viceprimarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a demisionat din funcție și și-a anunțat candidatura pentru Primăria municipiului din partea USR

Publicat în

spot_img
spot_img

Gabriel Pleșa și-a dat vineri demisia din funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia.

În aceeași zi, Pleșa a anunțat că va candida la alegerile locale din acest an pentru funcția de primar al municipiului din partea USR.

“Este una dintre cele mai importante zile din viața mea, asta pentru că mă văd nevoit să abandonez un drum pe care am mers până acum, cu fruntea sus și onoarea neștirbită. Însă, pe de altă parte, e un moment plin de speranță. Mă bucur să pot rămâne consecvent singurului crez care m-a adus în politică cu mulți ani în urmă: legătura mea cu acest oraș și dorința de a face mai bine pentru Alba Iulia. (…) În ultimii ani, prea mult timp am trecut cu vederea compromisul politic, din dorința de a păstra Alba Iulia și Alba ca un exemplu de solidaritate în vremuri greu încercate pentru Romania. Din păcate, am contribuit la a forma o imagine. Există suficiente momente de slăbiciune într-un partid, care nu-și au rostul să fie expuse, pentru că în cele din urmă rezultatul contează. Dar, din păcate, când momentele de slăbiciune dictează, când capriciile liderilor îi avantajează pe unii și-i marginalizează pe alții, când autocrația ține loc pluralismului și democrației interne, e timpul să te ridici și să spui: AJUNGE!”, și-a motivat decizia fostul viceprimar.

Candidatura lui Gabriel Pleșa la funcția de primar al municipiului Alba Iulia a fost anunțată  oficial vineri, într-o conferință de presă susținută la sediul Organizației Județene Alba a USR.

(FOTO: Facebook.com / Gabriel Pleșa)

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.