13.7 C
Cluj-Napoca

AUDIO | Astăzi are loc primul meci al României la cel mai prestigios turneu de hochei pentru copii din lume

Publicat:

Cel mai prestigios turneu de hochei pentru copii din lume, «Québec International Pee-Wee Hockey Tournament» se desfășoară anual în Canada, o competiție demarată sub denumirea de «Championnats Mondiaux de Hockey Pee-Wee». Ediția din acest an, a 61-a, se bucură de participarea a peste 2.000 de copii din categoria de vârstă U13, respectiv peste 100 de echipe din întreaga lume a hocheiului, organizate în cinci grupe. ”Team Romania” este echipa ce reprezintă țara noastră, fiind pentru a doua oară aici, după ce anul trecut au reușit o performanță răsunătoare. Copiii provin de la cluburile de hochei din Brașov, Miercurea Ciuc, Cârța și Gheorgheni, actualii poli de performanță din hocheiului romanesc.

Așa după cum Știrile Transilvaniei a scris, prima participare a unei echipe de hochei din Romania, în anul 2019 s-a constituit într-un succes răsunător, „Team Romania” reușind să câștige Inter B, grupa în care a fost admisă.

La momentul aterizării Team Romania pe pământ canadian, am reușit să le luăm un scurt interviu antrenorului Laszlo Kovacs, dar și fundașului Cristian Achim.

Echipa nostră are astăzi primul meci oficial, adversari fiindu-le cei de la Nord-Ouest Pionniers.

Staful technic din jurul antrenorului principal Laszlo Kovacs a ales pentru deplasarea în Canada un lot format din 16 jucători de câmp și doi portari.
Portari: Călin Mardale, Mate Molnar. 
Fundași: Cristian Achim, Robert Szekeres, Bela Incze, Csaba Csiszer, Tudor Bolocan, Tihamer Gal. Atacanți: Matei Bolocan, Zsolt Mathe, Luca Moise, Adam Mic, Tamas Agoston, Gergo Albert, Nicolett Feher, Tamas Marton, Laszlo Becze-Mathe, Tudor Capolna.

Team Romania are suportul material al partenerilor „Fundatia Ion Tiriac”, Amigo” si „Bauer Hochei”. Organizarea si logistica este asigurata de asociatia „Ice Hockey” Brasov

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img