Aflată chiar în inima orașului, pe Bulevardul Eroilor la numărul 16, o nouă sală de spectacole a fost inaugurată ieri în Cluj. Spațiul aparține Fundației Culturale „Carpatica”, iar sala de spectacole având 125 de locuri va fi folosită în comun de două companii artistice. Totodată, aici vor fi susținute și diferite cursuri, dar și expoziții și lansări de carte. Cele două trupe artistice care vor funcționa în noul spațiul au putut inaugura sala de spectacole independente din centrul Clujului grație a două granturi obținute de fiecare dintre ele prin programul Start Up Plus.

Magic Puppet este o companie de teatru independent și una dintre cele două trupe artistice care folosesc sala din Bulevardul Eroilor numărul 16. Așa după cum scrie pe pagina lor de Facebook, trupa a luat naștere din dorința lui Florin Suciu-Buh și Silviu Ruști de a crea activitǎți teatrale în alt spațiu decât cel al unei instituții teatrale.

”Pentru noi este importantǎ ducația copiilor, de aceea spectacolele și activitǎțile noastre încearcǎ sǎ îmbine distracția cu învǎțatul. Toate spectacolele noastre sunt interactive, ceea ce le oferǎ copiilor posibilitatea de a discuta cu personajele și de a contribui direct la desfǎșurarea acțiunii, fǎcând astfel fiecare reprezentație unicǎ. Noi credem cǎ interacțiunea dintre oameni poate face ca lucrurile frumoase sǎ se întâmple. De aceea considerǎm cǎ adevǎrata magie este cea care îi unește pe oameni în afara ecranelor, și nu are nevoie decât de atenție ca ea sǎ se întâmple.”, spun cei doi pe pagina de socializare.

Cea de-a doua trupă este numită Maidan formată din proaspăt absolvenți de actorie sau actori angajați în instituții de stat care și-au dat mâna pentru a pune pe picioare acestă trupa artistică ce va aduce în fața clujenilor pe lângă spectacole de teatru și show-uri de stand-up și chiar concerte. Totodată, aici le vor fi oferite clujenilor și activități educative prin teatru.

Cu ocazia inaugurării noului spațiu, clujenii au avut posibilitatea de a intra gratuit la spectacolul muzical Mr. Nicu, dar și la show-ul de povești interactive, un spectacol de storytelling dedicat copiilor. Îndrumați de actori profesioniști, prin multe jocuri distractive, copiii alǎturi de povestitor, au dat viațǎ unei lumi magice a poveștilor. De asemenea, pe parcursul zilei de ieri au fost organizate mai multe ateliere, precum cel de baloane de săpun, pictură pe față și baloane modelabile, dar și un spectacol de teatru de păpuși sau unul de magie și ventrilocie. Nu în ultimul rând, organizatorii au pregătit pentru o listă selectată de invitați și o petrecere.

Reprezentanții celor două companii au spus că o parte din finanțarea ulterioară a activității lor va fi asigurată din vânzarea de bilete, dar în special din atragerea de fonduri de la Administrația Fondului Cultural Național, precum și din alte surse.

Sursa foto: Facebook/Magic Puppet

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania