Primăria municipiului Deva anunță, printr-un comunicat de presă, că a demarat consultarea publică pentru a decide cele mai bune idei de îmbunătățire a calității vieții în oraș. Bugetarea participativă este o inițiativă a administrației care își propune implicarea cetățenilor în modul cum sunt cheltuiții banii municipalității. Practic, orice persoană care a împlinit 18 ani și care are domiciliul sau reședința în Deva are șansa de a decide cum vor fi cheltuiți 500.000 de lei de la bugetul local, propunând proiecte care contribuie la îmbunătățirea calității vieții în oraș.

Un loc de joacă pentru copii, o intervenție care ar putea rezolva problema blocajului în trafic în zona Pieței Centrale și un ghid digital al municipiului Deva sunt primele propuneri de proiecte depuse de cetățenii Devei în cadrul celui de-al doilea program de bugetare participativă lansat, în 7 februarie, de Primăria Municipiului Deva. Propunerile de proiecte pot fi depuse, însă, până în data de 10 martie 2020, pe portalul de bugetare participativă de pe site-ul  www.primariadeva.ro, accesând link-ul: https://deva.decide.direct/. La aceeași adresă poate fi consultat și regulamentul procesului de bugetare participativă derulat de municipalitate, calendarul de desfășurare, domeniile în care se vor încadra proiectele, precum și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească acestea pentru a fi eligibile.

Anul trecut, în programul de bugetare participativă derulat de Primăria Deva au fost înscrise 25 de proiecte, dintre care 17 au intrat în etapa de vot online la care au participat 689 de cetățeni. Cel mai votat proiect a fost ”Treceri inteligente pentru pietoni pe Bulevardul 22 Decembrie” (116 voturi), implementat de municipalitate în 2019.

Credit foto: Cristian Resiga

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania