Președintele PNL Arad și fost primar al municipiului, Gheorghe Falcă, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că, în viitorul foarte apropiat, vor primi finanţare două proiecte extrem de importante pentru arădeni. Este vorba despre drumul expres între Arad şi Oradea şi calea ferată de mare viteză între Arad şi Timişoara. Falcă susține că acestea sunt două dintre proiectele pentru care a obținut sprjin din partea ministrului Transporturilor, cu ocazia recentei întâlniri a Alianței Vestului de la Cluj.

Drum expres între Arad şi Oradea şi cale ferată de mare viteză între Arad şi Timişoara este promisiunea lui Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, în urma întâlnirii pe care reprezentanţii din Alianţa Vestului au avut-o cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

„În ceea ce priveşte Aradul, ne-am propus să realizăm două mari proiecte. Este vorba despre drumul expres Arad-Oradea şi despre cale ferată de mare viteză pe relaţia Arad-Timişoara-Caransebeş. Drumul expres va fi unul cu două benzi pe sens şi o centură a oraşului Chişineu Criş, iar calea ferată va avea un pasaj în Micălaca, la ieşirea din Arad spre Vladimirescu, acolo unde nu va mai exista o barieră pe DN 7. În plus, vor fi şase subtraversări şi un pod peste Mureş”, a spus Gheorghe Falcă.

Președintele PNL Arad a declarat că ministrul Transporturilor a fost foarte deschis la propuneri, următorul pas fiind peste 2-3 săptămâni când va fi o nouă întâlnire pentru a se parafa unele dintre acestea.

Actualul primar al Aradului, Călin Bibarţ, prezent la conferința de presă, a spus cum această nouă linie ferată va scoate traficul feroviar din Micălaca. Potrivit proiectului, va fi realizată o nouă linie între Glogovăţ şi Aradul Nou, care să preia traficul feroviar ce trece prin Micălaca.

În ceea ce priveşte drumul expres Arad-Oradea, studiul de fezabilitate al acestui proiect se află în prezent în reactualizare.

„Aradul a emis toate avizele pentru acest drum, iar reprezentanţii judeţului Bihor au anunţat că vor face la fel până la sfârşitul lunii. Ulterior, în luna martie, vom încerca să obţinem finanţare pe o linie specială. Este vorba despre fonduri oferite de Statele Unite ale Americii, care vor să lege Polonia de Grecia printr-o autostradă, respectiv TransCarpatia. Iar această autostradă ar urma să treacă inclusiv pe relaţia Oradea-Arad-Timişoara. Poate că nu va fi chiar o autostradă, dar drumul expres Arad-Oradea va avea câte două benzi pe fiecare sens”, a declarat Gheorghe Falcă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania