Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat luni, la emisiunea ZIUA LIVE, că a obținut sprijinul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pentru proiectul conectării municipiului Cluj-Napoca la autostrada A3.

Potrivit primarului, drumul expres care va face legătura între şoseaua Cluj-Napoca – Turda şi Autostrada Transilvania ar putea fi finalizat anul viitor.

”Am cerut și am obținut aprobarea ministrului (Transporturilor – n. red.) pentru un un proiect care se poate foarte rapid și care anul viitor chiar ar putea fi gata. Astfel, de la Tureni, se pot face acei 5,4 kilometri, un drum cu patru benzi care se conectează și se înțeapă direct în autostradă. Adică mergi pe patru benzi de la Cluj înspre Turda, când ajungi în Tureni faci dreapta și pur și simplu în cinci kilometri te-ai conectat la autostradă și te duci mai departe. Am salva mult timp în trafic și am descongestiona și Turda, dar și tronsonul Gilău-Cluj. Am convenit cu ministrul că în trei luni se face studiul de fezabilitate, apoi se face licitație pentru proiectare și execuție, și apoi practic în nouă luni se pot face lucrările, astfel încât acest proiect să fie gata anul viitor”, a declarat Emil Boc la emisiunea ZIUA LIVE.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.