Aproximativ 200 de locuitori din satele Daia şi Vulcan au protestat, luni, în faţa Primăriei comunei Apold, din județul Mureș, faţă de starea drumurilor comunale 56 şi 56A în lungime totală de 8 kilometri, despre care susţin că au devenit impracticabile.

Localnicii susţin că, în ultimii ani, au avut loc mai multe proteste şi că investiţiile făcute în acest interval de Primăria Apold nu sunt în măsură să le uşureze viaţa, fiind nevoiţi să-şi ducă în spate copiii la grădiniţă pentru a nu se murdări.

Protestatarii susţin că, tot din cauza drumurilor proaste, firma care colectează laptele de la fermele din zonă a anunţat că nu va mai trimite cisterna.

Primarul comunei Apold, Ioan Toth, a precizatcă până acum a solicitat de trei ori finanţare din diverse surse pentru modernizarea drumului comunal care leagă centrul comunei de saltele Daia şi Vulcan, însă nu a avut succes.

“Anul trecut am cheltuit 170.000 de lei din bugetul local pentru a face practicabile porţiunile de drum comunal ce leagă satele Daia şi Vulcan de comuna Apold. Am depus de trei ori proiecte, inclusiv pentru fonduri europene, dar nu s-a acceptat, fiindcă acel drum nu se intersectează cu vreun drum naţional şi nici nu trece pe lângă vreo gară. Ni s-a aprobat finanţare pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii la poziţia 17, însă PNL a abrogat şi am rămas fără finanţare. Acum am discutat să trimitem în zonă 14 basculante de piatră spartă şi un cilindru pentru a nivela drumul. (…) În fiecare an pietruim şi nivelăm, dar primăvara drumurile sunt la loc”, a arătat Ioan Toth.

Primarul a spus că înţelege nemulţumirea oamenilor, mai ales că în luna decembrie s-a introdus reţeaua de canalizare în Daia şi în Vulcan, iar drumurile s-au lăsat, însă firma care a executat lucrarea a promis că va repara şoselele. 

Sursa: Agerpres

Credit foto: Facebook/Elisabeta Costea

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.