Prima clinică de psihoterapie standard şi terapie asistată de animale din România, Psy Plus, se va deschide sâmbătă, 22 februarie, la Cluj-Napoca.

Potrivit site-ului clinicii, Psy Plus are specialişti cu experienţă, determinaţi să lucreze cu copii și adulți pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi atingerii unui nivel optim de funcţionare. Terapia asistată de animale (TAA) este o terapie complementară, a cãrei beneficii psihologice, cognitive, fizice şi sociale au fost dovedite din punct de vedere ştiinţific. Acest tip de terapie oferă un cadru de acceptare necondiţionatã, creşte motivaţia, activează atenţia şi capacitatea de concentrare, creşte stima de sine, diminuează stresul, nivelul depresiei şi al anxietăţii. TAA se adreseazã atât copiilor, cât şi adulţilor, fiind recomandată în intervenţia unui spectru foarte larg de tulburări, precum depresie, anxietate, atacuri de panică, tulburări din spectrul autist, anxietate socială, tulburare de stres post-traumatic, tulburare obsesiv-compulsivă, Alzheimer, diverse tipuri de dizabilităţi etc.

“Atât noi, cât și terapeuții noștri, am pornit pe un drum în care vrem să aducem omul mai aproape de animale și animalele mai aproape de om. Pe acest drum ne dorim să contribuim la creșterea calității vieții prin promovarea sănătății mentale și să ajutăm fiecare persoană cu care interacționăm să se descopere pe sine. Misiunea Psy Plus este de a diminua suferința cauzată de diferite tulburări emoționale, de dezvoltare sau cognitive și stigma asociată acestora. Obiectivul nostru este de a oferi asistența profesională necesară în înțelegerea și gestionarea eficientă a tuturor provocărilor care apar pe plan emoțional, cognitiv sau comportamental, în vederea obținerii unor schimbări pozitive și a îmbunătățirii calității vieții”, susțin reprezentanții Clinicii Psy Plus.

Sediul clinicii este în Cluj-Napoca, strada Diaconu Coresi, nr.6.

(SURSA FOTO: Clinica Psy Plus)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.