Toate cele nouă destinaţii de excelenţă din România care au ocupat locul I în cadrul concursurilor EDEN care au avut loc din 2008 și până în prezent, vor fi prezente în cadrul Târgului de Turism al României ce va avea loc la Bucureşti în perioada 20 – 23 februarie, a anunţat, luni, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA). Cinci din cele nouă destinații sunt din Transilvania.

Conform datelor MEEMA, destinaţiile europene de excelenţă care au ocupat primul loc în cadrul celor nouă ediţii ale concursurilor EDEN sunt: Parcul Natural Apuseni, Staţiunea Geoagiu – Băi, Municipiul Alba Iulia, Mărginimea Sibiului, Tăuţii Măgherăuş, Municipiul Suceava, Depresiunea Horezu, Ţinutul Buzăului și Jurilovca.

“În cadrul Târgului de Turism al României va fi organizat şi un seminar care are scopul de a prezenta Proiectul EDEN şi Destinaţiile Europene de Excelenţă winner (locul I) desemnate până în prezent în ţara noastră, ca parte integrantă a Proiectului Romania EDEN Destinations Promotion. Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni şi este finanţat de Comisia Europeană”, precizează sursa citată.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană (CE), cu scopul dezvoltării turismului durabil, decongestionării destinaţiilor clasice, reducerii sezonalităţii, redirecţionării fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale şi încurajării pentru crearea de reţele între participanţii la proiect.

Ţările participante organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinaţiilor de excelenţă ale ţării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european.

În urma concursurilor organizate, are loc desemnarea Destinaţiilor Europene de Excelenţă – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-IV), având ca bază procedura agreată de Comisia Europeană.

România a participat la toate ediţiile, fiind desemnate în prezent 39 de Destinaţii Europene de Excelenţă. 

Credit foto: Levi Bagy

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania