Ghinion curat în primul meci al Team Romania la turneului de hochei Québec International Pee-Wee Hockey, care are loc în Canada. Juniorii noștri au fost învinși cu greu, după prelungiri, de către cei de la Nord Ouest Pionniers. Scorul final a fost 3-2, după ce la sfârșitul timpului regulamentar de joc scorul a fost 2-2.

Echipa U13 a țării noastre s-a luptat din greu la primul meci susținut în Canada, la cel mai prestigios turneu mondial de hochei pentru juniori, Québec International Pee-Wee Hockey. Din păcate, după prelungiri, Team Romania a fost învinsă cu scorul de 3 la 2 de către cei de la Nord Ouest Pionniers. Pentru echipa din România au înscris Matei Bolocan și Zsolt Mathe.

Următorul meci al echipei va fi joi, 21 februarie, contra celor de la Gatineau Ambassadeurs. Situația pe tabloul de concrus se prezintă astfel:

Tot ieri, echipa noastră a disputat un meci de pregătire în compania celor de la Boston Bruins, devansându-i cu scorul de 1 la 0. Merită menționat că seniorii acestei echipe americane sunt o forță în hocheiului din Statele Unite ale Americii, jucând în NHL.

Québec International Pee-Wee Hockey Tournament se desfășoară anual în Canada, fiind o competiție demarată sub denumirea de ”Championnats Mondiaux de Hockey Pee-Wee”. Ediția din acest an, a 61-a, se bucură de participarea a peste 2.000 de copii din categoria de vârstă U13, respectiv peste 100 de echipe din întreaga lume a hocheiului, organizate în cinci grupe. ”Team Romania” este echipa ce reprezintă țara noastră, fiind pentru a doua oară aici, după ce anul trecut au reușit o performanță răsunătoare. Copiii provin de la cluburile de hochei din Brașov, Miercurea Ciuc, Cârța și Gheorgheni, actualii poli de performanță din hocheiului romanesc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania