Primăria Hunedoara continuă și în acest an investițiile din fondurile europene, dar, pe lângă proiectele de anvergură, are în plan și lucrări în localitățile aparținătoare.

Primarul municipiului, Dan Bobouțanu, susține că bugetul local pe acest an este un “buget echilibrat și generos”. “Dacă anul trecut vorbeam de undeva de la 190 de milioane în buget și ajungeam prin atragerea fondurilor europene la 355 de milioane la finalul anului 2019, anul acesta pornim de la 355 de milioane, dar cu siguranță vom depăși 400 de milioane până la finalul anului. Acest lucru este posibil prin atragerea fondurilor europene”, a declarat Dan Bobouțanu.

Printre investițiile care vor fi derulate în acest an se numără patru proiecte cu finanțare europeană, care au fost aprobate în ultima ședință a Consiliului Local Hunedoara. Toate aceste proiecte vizează reabilitări și modernizări la unități de învățământ: clădirea Școlii primare și gimnaziale de la Liceul “Traian Lalescu”, Școala Generală nr. 6 din Piața Florilor, clădirea Liceului “Constantin Bursan” și atelierul – școală de la acest liceu și un atelier – școală și o clădire de la Colegiul “Matei Corvin”.

Administrația locală vrea să investească în toate școlile din satele aparținătoare municipiului Hunedoara. Printre proiectele anunțate se numără: reabilitarea Căminului Cultural din Buituri, Căminului Cultural din Groș, școlilor primare din Hășdat, Peștișu Mare și Răcăștie și grădiniței din Boș. La Căminul Cultural din Peștiș urmează faza de licitație a lucrărilor.

“Un segment important este și Bazinul de înot, acolo unde trebuie să facem tot posibilul cât mai repede să înlocuim instalația de climatizare. Foarte mulți părinți ai copiilor care practică înotul la bazinul nostru au cerut acest lucru. Am prins bani în buget și pentru această instalație de climatizare și continuăm acel mega-proiect, cum îi spunem noi, „Hunedoara la scară mare”, reabilitarea sistemului rutier din municipiul Hunedoara. Sunt bani pentru acest proiect. În momentul de față așteptăm reluarea lucrărilor în funcție și de vreme în cartierul Traian Vuia, în cartierul Micro 5 cu 1, după care vom trece la amenajarea parcărilor din spatele blocurilor de la Cora și vom continua reabilitarea în partea Bulevardului Corvin care nu a fost reabilitat, în așa fel încât tot acest ansamblu de aglomerare urbană să beneficieze de infrastructură pietonală și stradală”, a anunțat Dan Bobouțanu.

Proiecte de investiții ale Primăriei Hunedoara

Modernizarea grădiniței de pe strada Trandafirilor, din cartierul Micro 7.

Reabilitarea grădiniței din cartierul Micro 6.

Finalizarea lucrările pentru obținerea avizelor de securitate la incendiu la Colegiul “Emanoil Gojdu”.

Amenajarea terenurilor de sport aparținătoare școlilor.

Construirea unui corp anexă la Colegiul Național “Traian Lalescu” pentru echipa de robotică.

Reparație capitală și extindere creșa „Căsuța cu pitici”.

Amenajarea unui loc de joacă în Peștișu Mare.

Amenajarea unui loc de joacă în municipiul Hunedoara, pe strada Munteniei.

Reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara. Proiect în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara.

Reparații la vestiarele juniorilor de la Stadionul “Corvin” și vestiarele echipei de seniori.

Extinderea sistemului de supraveghere video la Castelul Corvinilor și realizarea gardului de împrejmuire la curtea exterioară.

Achiziționarea unui ascensor pentru Centrul social multifuncțional – Căminul pentru persoane vârstnice.

Amenajarea Parcului “Corvin”.

Extinderea cimitirului de la Valea Seacă. Construirea unei capele noi în acest cimitir.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

Comments are closed.