Liderii principalelor sindicate de la Complexului Energetic Hunedoara (CEH), conducerea societății și a Consiliului Județean Hunedoara au participat marți la ședința Comisiei pentru Dialog Social, condusă de prefectul județului, Vasilică Potecă.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat etapele reorganizării CEH și situația economică societății, ședința având loc la solicitarea sindicaliștilor, care au cerut sprijinul Instituției Prefectului. Liderii de sindicat vor ca, atunci când planul de reorganizare va fi definitivat, să fie adus în atenția Guvernului României care va lua o decizie privind aplicarea acestuia.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, intențiile administrației și ale sindicatelor se referă la înființarea la Petroșani a Complexului Energetic Valea Jiului – format din Termocentrala Paroşeni şi din cele patru exploatări miniere în activitate: Lonea şi Lupeni (cu ajutor de la stat) şi Livezeni şi Vulcan (fără ajutor de la stat), împreună cu Sucursala “Prestserv” Petrosani.  Termocentrala Mintia urmează să fie preluată de o unitate administrativ teritorială (Primăria Deva sau Consiliul Judeţean Hunedoara).

Prefectul Vasilică Potecă a declarat în cadrul întâlnirii că aceste obiective nu vor putea fi atinse dacă nu vor fi elaborate de urgență proiecte de reorganizare pentru fiecare viitoare societate în parte. În acest sens, a solicitat conducerii executive a Termocentralei Mintia prezentarea în termen de trei zile a planului de reorganizare și a unui punct de vedere privind situația actuală.

“Prefectul de Hunedoara consideră că atât situația economică, cât și importanța socială rezultate în urma activității Complexului Energetic Hunedoara sunt de maximă importanță pentru locuitorii județului și trebuie să i se acorde o atenție deosebită. Vineri, 21 februarie, prefectul județului a convocat o nouă întâlnire a Comisiei pentru Dialog Social Hunedoara, în cadrul căreia vor fi prezentate și analizate soluțiile propuse de sindicate și administrație privind viitorul Complexului Energetic Hunedoara”, a comunicat Instituția Prefectului.     

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania