Plutonierul adjutant Dragoş Mureşan din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, care a preluat un apel la numărul 112 din partea unei persoane care reclama aprinderea unei butelii cu gaz într-o casă din comuna Grebenişu de Câmpie, a reuşit să salveze viaţa a patru persoane, după ce le-a cerut acestora să părăsească imediat locuinţa, în câteva secunde după convorbire în imobil producându-se o explozie.

“Ieri seară (marţi – n.r.), în jurul orei 21,10, a fost un apel către numărul unic de urgenţă 112 prin care se anunţa existenţa unei butelii aprinse într-o bucătărie la o casă de locuit de pe strada Principală din localitatea Grebenişu de Câmpie. Apelul a fost preluat de către plutonierul adjutant Mureşan Dragoş care, în urma discuţiei purtate cu apelantul, mai exact persoana care ne solicita sprijinul în cazul unei butelii aprinse în bucătărie, când a auzit că este vorba despre o butelie cu flacără deschisă, de îndată a îndrumat ferm şi în mod repetat apelantul să părăsească cât mai urgent casa împreună cu familia. Doi adulţi şi doi copii au avut încredere, au reacţionat pozitiv la solicitarea domnului plutonier adjutant Mureşan Dragoş şi au ieşit de îndată afară din casă, la doar câteva secunde după ce au părăsit locuinţa, butelia aflată în flăcări a explodat. În urma exploziei s-au rupt două uşi, s-au spart patru geamuri, s-au degradat 60 de metri pătraţi de ghips carton din tavan şi s-a aprins încăperea, incendiul a fost stins în cel mai scurt timp de către pompierii militari de la Secţia Sărmaşu şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Grebenişu de Câmpie”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii ISU “Horea” al judeţului Mureş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Dan Petru Daniel, a arătat că cel mai important este faptul că nicio persoană nu a fost rănită, motiv pentru care apelantul la 112 a fost felicitat că a ascultat şi a urmat sfatul dispecerului.

“Datorită încrederii acordate serviciilor noastre, o familie formată din patru persoane a fost salvată la timp. Plutonierul adjutant Mureşan Dragoş are o experienţă ca dispecer în situaţii de urgenţă de aproape 14 ani, îşi îmbunătăţeşte continuu calitatea serviciilor de urgenţă şi face parte din echipa de experţi. Îl felicităm pe domnul plutonier adjutant pentru modul în care a gestionat aseară apelul telefonic şi pentru modul în care a îndrumat în cel mai scurt timp posibil apelantul să părăsească locuinţa, cu doar câteva clipe înainte de producerea exploziei, lucru care a dus la salvarea de vieţi omeneşti”, a arătat reprezentantul ISU Mureş. 

Credit foto: ISU Mureș

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania