Pensionarii din Sălaj reclamă faptul că frizerii refuză să-i bărbierească, potrivit precizărilor făcute, miercuri, de către preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Sălaj, Ilie Gorgan, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Vârstnice. Potrivit acestuia, frizerilor li s-ar interzis oferirea acestui serviciu de către Ministerul Sănătăţii, fapt infirmat de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, prezentă la întâlnire, transmite Agerpres.

Ilie Gorgan a precizat că a verificat personal reclamaţiile pensionarilor în trei frizerii din Zalău şi că interdicţia de a bărbieri vârstnicii i-a fost confirmată de frizeri.

“Foarte mulţi pensionari m-au întrebat ce s-a întâmplat, de ce frizeriile din judeţul Sălaj nu au voie să bărbierească bărbaţii. Am fost şi eu la trei frizerii, să mă conving, să văd dacă e adevărat ce mi s-a reclamat şi mi s-a spus că au ordin să nu bărbierească, ci numai să tundă. Nu pot să înţeleg ce se urmăreşte prin asta”, a declarat, în cadrul şedinţei, preşedintele SLP Sălaj.

Potrivit acestuia, frizerilor li s-ar interzis oferirea acestui serviciu de către Ministerul Sănătăţii, fapt infirmat de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, prezentă la întâlnire.

“Nu există o asemenea solicitare din partea noastră. Pentru cei care se bărbieresc există procedură. Frizerii au posibilitatea de a folosi lama de unică întrebuinţare, există briciul care poate să fie dezinfectat şi sterilizat, deci nu se pune problema. E pentru prima dată când aud aşa ceva”, a subliniat Ligia Marincaş.

În cadrul şedinţei de miercuri, prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a promis că va face verificări şi a precizat la rândul său că vârstnicii trebuie să poată beneficia de acest serviciu, în condiţiile în care ei nu se pot bărbieri acasă, din diverse motive.

Sursa: Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania