25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăLIFESTYLEProbleme serioase la Sălaj! Pensionarii reclamă că frizerii refuză să-i bărbierească

Probleme serioase la Sălaj! Pensionarii reclamă că frizerii refuză să-i bărbierească

Publicat în

spot_img
spot_img

Pensionarii din Sălaj reclamă faptul că frizerii refuză să-i bărbierească, potrivit precizărilor făcute, miercuri, de către preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Sălaj, Ilie Gorgan, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Vârstnice. Potrivit acestuia, frizerilor li s-ar interzis oferirea acestui serviciu de către Ministerul Sănătăţii, fapt infirmat de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, prezentă la întâlnire, transmite Agerpres.

Ilie Gorgan a precizat că a verificat personal reclamaţiile pensionarilor în trei frizerii din Zalău şi că interdicţia de a bărbieri vârstnicii i-a fost confirmată de frizeri.

“Foarte mulţi pensionari m-au întrebat ce s-a întâmplat, de ce frizeriile din judeţul Sălaj nu au voie să bărbierească bărbaţii. Am fost şi eu la trei frizerii, să mă conving, să văd dacă e adevărat ce mi s-a reclamat şi mi s-a spus că au ordin să nu bărbierească, ci numai să tundă. Nu pot să înţeleg ce se urmăreşte prin asta”, a declarat, în cadrul şedinţei, preşedintele SLP Sălaj.

Potrivit acestuia, frizerilor li s-ar interzis oferirea acestui serviciu de către Ministerul Sănătăţii, fapt infirmat de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, prezentă la întâlnire.

“Nu există o asemenea solicitare din partea noastră. Pentru cei care se bărbieresc există procedură. Frizerii au posibilitatea de a folosi lama de unică întrebuinţare, există briciul care poate să fie dezinfectat şi sterilizat, deci nu se pune problema. E pentru prima dată când aud aşa ceva”, a subliniat Ligia Marincaş.

În cadrul şedinţei de miercuri, prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a promis că va face verificări şi a precizat la rândul său că vârstnicii trebuie să poată beneficia de acest serviciu, în condiţiile în care ei nu se pot bărbieri acasă, din diverse motive.

Sursa: Agerpres

Articole recente

Grădiniţă construită cu sprijinul statului ungar, inaugurată în comuna Comandău

Grădiniţa construită de Biserica Romano-Catolică, cu un buget de ce a depășit 300.000 euro, are o clădire de 340 de metri pătraţi care poate găzdui două grupe de preşcolari, servind în acelaşi timp şi ca centru de agrement şi tabără de vară.

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Mai multe articole de același fel