Municipiul Sibiu va avea un nou parc, primul amenajat pe locul unei foste gropi de gunoi şi al doilea ca mărime, de 6,2 hectare, în cartierul Tilişca, unde se vor investi în acest sens 14,78 milioane de lei, din care 13,45 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, potrivit unui comunicat de presă.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat joi contractul de finanţare cu directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu.

“Un element esenţial pentru calitatea vieţii în Sibiu este existenţa unor zone verzi cât mai generoase şi mai bine amenajate, pentru confortul sibienilor şi pentru a creşte calitatea mediului în oraş. Parcul Tilişca va fi al doilea cel mai mare parc al Sibiului, totalizând 6,2 hectare de zonă verde. De asemenea, este primul proiect de reconversie urbană pe care Primăria Sibiu îl iniţiază, transformând un fost spaţiu de depozitare a materialelor de construcţii într-un parc pentru promenadă şi agrement”, a declarat Astrid Fodor, citată în comunicat.

Printre alte facilităţi, în acest parc, sibienii vor beneficia de acces gratuit la Internet, prize de încărcare, piste de biciclete, un teren de sport multifuncţional, unul de minigolf, dar şi spaţii de joacă pentru copii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania