Toţi copiii de la grădiniţele şi şcolile din Sfântu Gheorghe au dreptul la consultare gratuită anuală, iar la nevoie tratament gratuit, care acum pot fi accesate într-un mediu modern, confortabil, în cabinetele stomatologice nou renovate şi echipate în instituţiile de învăţământ ale oraşului.

Cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, începând din noiembrie anul trecut, cinci cabinete stomatologice au fost renovate şi dotate cu echipament stomatologic. Cabinetele moderne pot fi găsite în Colegiul “Szekely Miko”, Liceul Teoretic “Mikes Kelemen”, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială “Godri Ferenc” şi Şcoala Gimnazială “Ady Endre”, unde copiii pot solicita o programare. Fiecare dintre copiii de la grădiniţele şi şcolile din Sfântu Gheorghe aparţine unui cabinet stomatologic, în funcţie de instituţia în care studiază, după cum urmează.

Cabinetul de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” îi cuprinde pe elevii Colegiului, dar şi pe cei de la Şcoala Generală “Varadi Jozsef”. În acest cabinet, dr. Todor Alexandru Ladislau îi aşteaptă pe elevi luni între orele 13:00-19:00 şi de marţi până vineri, între orele 8,00-14,00.

– Cabinetul de la Liceul Teoretic “Mikes Kelemen” îi cuprinde pe elevii Liceului, dar şi pe cei de la Liceul Economic “Berde Aron”, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” şi Grădiniţa Csipike. Aici dr. Szabo Annamaria primeşte copiii luni şi marţi între orele 8,00 şi 14,00, miercuri între orele 12,00 şi 18:,, iar joi şi vineri între orele 8,00 şi 14,00.

– Cabinetul de la Colegiul Naţional “Szekely Miko” îi cuprinde pe elevii Colegiului, dar şi pe cei de la Colegiul Teologic Reformat, Grădiniţa “Korossi Csoma Sandor”, Grădiniţa “Benedek Elek” şi de la Grădiniţa nr. 6. Dr. Vitalyos Noemi, medic stomatolog, va fi la şcoală de luni până miercuri între orele 8,00 şi 15,00, joi de la 13:00 la 20,00 şi din nou vineri, de la 8,00 la 15,00.

– Cabinetul de la Şcoala Generală “Ady Endre” îi cuprinde pe elevii şcolii, dar şi pe cei de la Şcoala Generală “Nicolae Colan” şi de la Liceul Tehnologic “Puskas Tivadar”, Grădiniţa “Rază de soare”, Grădiniţa “Pinocchio”, Grădiniţele din Chilieni, Coşeni şi Câmpu Frumos. În acest cabinet stomatologic dr. Santha Eva primeşte elevii şi copiii de grădiniţă de luni până vineri, de la 8,00 la 15,00.

– Cabinetul de la Şcoala Generală “Godri Ferenc” îi cuprinde pe elevii şcolii, dar şi pe cei de la Şcoala Generală “Neri Szent Fulop”, Liceul de Arte “Plugor Sandor”, Grădiniţele “Gulliver” şi “Albă ca Zăpada”, Grădiniţele nr. 5 şi nr. 7. Medicul stomatolog Dr. Kozma Zoltan aşteaptă copiii de luni până marţi între orele 7,00 şi 13,00, miercuri de la 13,00 la 19,00 şi joi şi vineri de la 7,00 la 13,00.

Copiii de vârstă preşcolară şi şcolarii sunt eligibili pentru screeningul anual gratuit şi tratament gratuit la cabinetele stomatologice.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania