Elevii pasionați de robotică de la Liceul „Traian Lalescu” din Hunedoara vor putea lucra la proiectele lor într-o clădire nouă, care va fi construită cu destinația de laborator de robotică.

Municipalitatea a luat decizia de a face această investiție pentru a susține clubul și echipa de robotică de la acest liceu, coordonate de profesorul Mircea Nistor. Echipa RobotX Hunedoara a câștigat în 2018 competiţia mondială de robotică „FIRST Global Competition”, din Mexic. Echipa a câștigat marele premiu la campionatul național “BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care a avut loc în februarie anul trecut. În aprilie anul trecut, RobotX a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial de Robotică de la Detroit, SUA.

Potrivit Primăriei Hunedoara, construirea unei clădiri anexă la Liceul „Traian Lalescu” pentru laboratorul de robotică va costa 350.000 de lei, bani prevăzuți în bugetul local pe acest an.

La aceeași unitate de învățământ, administrația locală va face și lucrări de reabilitare a clădirilor în care funcționează clasele primare și gimnaziale. Proiectul are o valoare de 10,6 milioane de lei, finanțarea provenind din fonduri europene.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania