Un număr de 4 proiecte de investiții, a căror valoare totală depășește 8 milioane de lei, sunt planificate pentru acest an în județul Timiș. Lucrările vizează modernizarea conductelor și branșamentelor de gaz pe o lungime de peste 11 kilometri, anunță Delgaz Grid într-un comunicat de presă. Cele mai ample lucrări se vor desfășura pe raza municipiului Timișoara.

Unul dintre cele mai importante proiecte de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz, pe o lungime de peste 10 kilometri, se va derula în localitatea Timișoara pe străzile: Calea Moșniței, Albăstrelelor, Stan Vidrighin, Torac, Țiblesului și Tigrulu. Mai bine de 1 kilometru de conducte și branșamente va fi înlocuit și pe strada Snagov din Timișoara.

Funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor de distribuție a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. De aceea am alocat și în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Suntem pe deplin conștienți că nici un efort nu este prea mare atunci când pui în prim-plan siguranța și creșterea calității serviciilor pentru clienți”,declară Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

Anul trecut în județul Timiș rețeaua de distribuție a gazelor naturale a fost extinsă cu circa 17 kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Delgaz Grid a investit în anul 2019 peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte și branșamente gaz.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania