Pinocchio, eroul poveștii cu același nume a lui Carlo Collodi, va fi protagonistul spectacolelor programate pentru finalul acestei săptămâni la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Én vagyok Pinokkió”/„Eu sunt Pinocchio” (în limba maghiară), iar duminică, 23 februarie, de la orele 11.00 și 12.30, vor avea loc două reprezentații ale spectacolului „Pinocchio” (în limba română). Reprezentațiile sunt regizate de Călin Mocanu.

Regizorul clujean Călin Mocanu, director al Teatrului „Țăndărică” din București, aduce în scenă povestea nemuritoare a lui Carlo Collodi în viziuni noi, complexe, dinamice și în același timp pline de sensibilitate, mai actuale ca niciodată. „Această poveste este aventura transformării lui Pinocchio dintr-o bucată de lemn în copil, este povestea copilului care de la naştere, dintr-un boţ de carne, ajunge să aibă mai întâi conştienţă şi apoi conştiinţă”, spune regizorul.

Pentru spectacolul în limba maghiară, scenariul este semnat de Călin Mocanu, scenografia, de Sandu Marian, Paul Sarvadi este asistent de regie, iar muzica este compusă de Dan Bălan. Distribuția este formată din actorii Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Bondár Tibor, Giriti Réka, Erdei Emese, Domokos Szabolcs. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Pentru spectacolul în limba română, scenariul și regia sunt semnate de Călin Mocanu, scenografia spectacolului, de Sandu Marian, iar muzica, de Dan Bălan. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Robert Trifan, Călin Mureșan, Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie și Ionuț Constantinescu. Figurație: Cosmin Cârlea și Bogdan Motoșcă. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

„Spectacolul este un Pinocchio în variantă actuală. Dacă privim în jur, putem vedea sute şi mii de personaje Pinocchio: toţi copiii au câte un drum iniţiatic de parcurs sau chiar mai multe, legate unele de altele, au vârste şi vârste de depăşit. Aceasta e povestea pe care mi-am propus să o redau, strâns legată de copilul pe care îl vedem acum în societatea actuală românească şi nu numai”, a precizat regizorul Călin Mocanu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania