Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a acces în finala turneului de categorie Premier de la Dubai, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 6-0, pe americanca Jennifer Brady, locul 52 WTA, venită din calificări. Pentru Simona Halep aceasta este finala cu numărul 37 din carieră, a doua la Dubai.

Încurajată frenetic din tribune de numeroşi români, românca a luat-o tare pe americancă încă de la început, a ţinut-o în diagonală pe rever şi a schimbat de multe ori direcţia în lung de linie. Halep a căutat să lungească punctele, ca să mai picure oboseală în corpul adversarei. Ea a servit bine şi şi-a năucit adversara cu schimbări de direcţie, cu mingi lovite variat, lungi, când înalte, când plate. Brady nu s-a predat, a luptat, atât cât i-a permis condiţia fizică şi bagajul tehnic şi a pierdut cu demnitate, în ciuda scorului sever.

De două ori a condus Brady cu 40-15 la începutul setului I şi de fiecare dată ghemurile au intrat pe tabelă în dreptul Simonei Halep. A treia oară i-a reuşit jucătoarei de 24 de ani, pe propriul serviciu, şi scorul a devenit 2-1 pentru sportiva din România. Halep a continuat apoi jocul bun şi a ridicat scorul la 5-1, după al doilea break în ghemul al cincilea. Americanca a mai reuşit un ghem, tot pe propriul serviciu, apoi a cedat setul, cu 2-6, după 36 de minute.

Setul al doilea a fost fără istoric. Fostul lider WTA a făcut spectacol şi a câştigat toate ghemurile, punând capăt partidei după o oră şi două minute.

Calificarea în finală este recompensată la Dubai cu un premiu de 372.200 de dolari şi cu 305 puncte WTA. Învingătoarea va primi 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania