Directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, Simona Neumann, a luat poziție față de acuzațiile recente pe care fostul președinte de onoare al proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană, Ioan Holender, le-a făcut și în care susținea că gestionarea proiectului este defectuoasă. Simona Neumann spune că în cei doi ani de când Ioan Holender a plecat s-au întâmplat foarte multe, declarându-se convinsă de bunele intenții ale fostului președinte de onoare al proiectului.

Directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană răspunde acuzațiilor formulate de fostul director al Operei din Viena, Ioan Holender. Ea recunoaște că au existat anumite probleme de comunicare cu ICR Tel Aviv, dar între timp totul s-a rezolvat. Simona Neumann spune, referindu-se la acțiunilor asociației, că dacă Ioan Holender ar dori să fie informat, ar fi fost informat.

„Cred că domnul Ioan Holender a vrut doar să-și exprime stările. Nu știe despre proiectul TM2021, pentru că nu dorește să știe. Când a dorit, a fost informat. În urmă cu doi ani, când a anunțat că renunță la funcția de președinte onorific, i-am trimis un e-mail la care nu am primit niciodată un răspuns. Cred că este influențat într-un mod nedorit pentru imaginea orașului. Când vine la Timișoara se întâlnește mereu cu aceiași oameni. În plus, este campanie electorală, iar primarul Nicolae Robu este o țintă. Eu sunt în al optulea an aici, nu am venit din necunoscut, oamenii care au lucrat cu mine nu au avut probleme niciodată. Răspund mereu la telefoane și, dacă nu pot la un moment dat, revin cu un apel de îndată ce acest lucru este posibil. Da, cu e-mailurile sunt niște probleme, am pus problema și la asociație”, a spus directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, Simona Neumann.

Totodată, Simona Neumann a întărit ideea că în cei doi ani de când Iona Holender a plecat din acest proiect s-au întâmplat foarte multe, declarându-se convinsă de bunele intenții ale acestuia.

„În cei doi ani de când domnul Holender a plecat s-au întâmplat foarte multe. Mesajul dumnealui a rămas același. Dacă dorea să știe cum merge acest proiect, era informat. Eu sunt convinsă că Ioan Holender vrea binele orașului, dar nu știe cum s-o facă”, a concluzionat Neumann.

Recent, Ioan Holender a trimis o scrisoare deschisă primarului Nicolae Robu, criticându-l pe acesta deoarece, ca gestionar al acestui proiect, nu a declanșat un control la Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană, în ciuda criticilor aduse de diverse personalități din oraș.

Imagine: arhivă

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania