Echipa de hochei U13 „Team România” s-a calificat în semifinalele turneului de hochei „Québec International Pee-Wee”, care are loc la Quebec, în Canada, după ce i-a învins în sferturi pe cei de la Lynx Haute-Bauce cu scorul de 7-4.

Pentru echipa noastră au înscris Florian-Adam Mic, Matei Bolocan, Gergo Albert și Luca Iustin Moise. Merită amintit aici efortul lui Matei Bolocan, cel care a înscris de patru ori în poarta adversarilor.

În prima semifinală a categoriei AA, Team România în va întâlni pe cei de la Titans Rive-Nord. Semifinala va avea loc sâmbătă, 22 februarie, de la ora 15.00.

Printre cei care le-au fost alături hocheiștilor români s-a aflat și celebrul pugilist Lucian Bute, cel care a postat pe pagina de Facbook un mesaj de felicitare pentru victoria echipei noastre.

Cel mai prestigios turneu de hochei pentru copii din lume, «Québec International Pee-Wee Hockey Tournament» se desfășoară anual în Canada, o competiție demarată sub denumirea de «Championnats Mondiaux de Hockey Pee-Wee». Ediția din acest an, a 61-a, se bucură de participarea a peste 2.000 de copii din categoria de vârstă U13, respectiv peste 100 de echipe din întreaga lume a hocheiului, organizate în cinci grupe.

”Team Romania” este echipa ce reprezintă țara noastră, fiind pentru a doua oară aici, după ce anul trecut au reușit o performanță răsunătoare. Copiii provin de la cluburile de hochei din Brașov, Miercurea Ciuc, Cârța și Gheorgheni, actualii poli de performanță din hocheiului romanesc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania