A kommunizmus létrejötte bizonyítja legjobban, hol hibádzik Darwin törzsfejlôdés tana. A kommunista embert ugyanis nem evolúció hozta létre, hanem pontosan ennek az ellentéte, a revolúció. Ezen a ponton feltétlenül megjegyzendô, hogy a revolúció szó idegen nyelveken a forradalmat jelenti. A történelmi visszafejlôdést egyértelmûen bizonyítja a kommunizmus áldozatainak megközelítôleges száma, 120 millió lélek világméretekben.

Mindez történt a jóra törekvés jegyében. Mennyi lett volna ez a szám, ha rosszat akartak volna? Talán az egész emberiséget kipusztítják. Ez a cél kísértetiesen egybecseng a démonikus erôk szándékaival. Nem kell csodálkozni rajta, hiszen a kommunizmus is egy a nagy világvallások közül, csak magát nem annak definiálja. Sôt, inkább vallásellenes retorikát használ. Azonban egyértelmûen kimutatható benne a messianisztikus jelleg, csak éppen világi köntösbe bújtatva.

A kommunizmus tehát szekuláris messianizmus, amelynek isten-királya a nagy vezér, papsága a párt, hívei a megtévesztett tömegek, dogmatikája a marxizmus, szertartásai a pártgyûlések és szentsége az emberáldozat. Aki nem hajlandó hozzájuk (meg)térni, potenciális áldozattá válik. A kommunizmus egyetlen ellenszere éppen ezért a bibliai messianizmus. A kommunista problémára is Jézus Krisztus a válasz, mint minden más nagy kérdésre.

Drótos Árpad, református lelkipásztor, NYC

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.