fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATELicitație de peste 7 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente medicale...

Licitație de peste 7 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente medicale a Spitalului din Orăștie

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Orăștie a început procedurile de achiziție pentru dotarea cu echipamente medicale a Ambulatoriului Spitalului Municipal.

Municipalitatea a publicat anunțul de participare la licitația deschisă pentru achiziționarea echipamentelor medicale necesare spitalului, valoarea estimată a investiției fiind de peste 7,2 milioane de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 martie anul acesta.

În Studiul de oportunitate al proiectului se arată că modernizarea şi dotarea ambulatorului Spitalului Municipal Orăștie cu echipamente noi, de ultimă generație, unele inexistente în prezent în județul Hunedoara, va avea un impact major pentru populaţia municipiului, a întregului judeţ şi chiar din judeţele învecinate, având în vedere că, şi în condiţiile actuale de dotare precară, se asigură un număr mare de servicii medicale ambulatorii pentru populaţia din întreg arealul menţionat.

Administrația locală apreciază că echipamentele achiziționate pentru dotarea ambulatoriului vor asigura servicii medicale noi și complexe la standarde europene, vor reduce timpul de diagnosticare și tratament și va duce la scăderea numărului de pacienți redirecționați către alte centre medicale din alte județe.

Achiziționarea de echipamente medicale pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului din Orăștie face parte din proiectul „Modernizarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Municipal Orăștie prin dotare, echipare și mobilare”, proiect finanțat din fonduri europene.

„Odată cu finalizarea licitației pe partea de echipamente medicale, practic partea tehnică a proiectului de finanțare se încheie. În cadrul proiectului de finanțare a mai avut loc și licitația de echipare cu tehnică de calcul, computere, imprimante etc. pentru întreg Ambulatoriul, dat fiind faptul că toate serviciile se fac online și toate transmiterile pentru serviciile medicale se fac online pe platformele naționale. Toată asigurarea infrastructurii din punctul acesta de vedere s-a făcut în cadrul proiectului. De asemenea, s-a mobilat practic tot Ambulatoriul, cu toate cele necesare fiecărui cabinet, cu mobilier medical și, practic, putem să spunem că în ceea mai mare parte Ambulatoriul va fi înnoit din punct de vedere al echipării. Mai avem lucrări care sunt în derulare pe proiectul de eficientizare energetică a Spitalului Municipal Orăștie. Sunt proiecte deja finalizate și altele care urmează să se încheie în foarte scurt timp”, a declarat, pentru Știrile Transilvaniei, managerul Spitalului Municipal din Orăștie, Graziela Achim.

Echipamentele medicale ce vor fi achiziționate în acest proiect

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Investiție de 50 de milioane de euro la Turda | Prima fabrică de medicamente construită de o companie internaţională în ultimii 30 de ani...

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului

O nouă specie de dinozaur, denumită Transylvanosaurus platycephalus - Reptila cu cap turtit din Transilvania, care a trăit în urmă cu aproximativ 70 de milioane de ani, a fost descoperită de o echipă internaţională de cercetători în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului