Primăria Orăștie a început procedurile de achiziție pentru dotarea cu echipamente medicale a Ambulatoriului Spitalului Municipal.

Municipalitatea a publicat anunțul de participare la licitația deschisă pentru achiziționarea echipamentelor medicale necesare spitalului, valoarea estimată a investiției fiind de peste 7,2 milioane de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 martie anul acesta.

În Studiul de oportunitate al proiectului se arată că modernizarea şi dotarea ambulatorului Spitalului Municipal Orăștie cu echipamente noi, de ultimă generație, unele inexistente în prezent în județul Hunedoara, va avea un impact major pentru populaţia municipiului, a întregului judeţ şi chiar din judeţele învecinate, având în vedere că, şi în condiţiile actuale de dotare precară, se asigură un număr mare de servicii medicale ambulatorii pentru populaţia din întreg arealul menţionat.

Administrația locală apreciază că echipamentele achiziționate pentru dotarea ambulatoriului vor asigura servicii medicale noi și complexe la standarde europene, vor reduce timpul de diagnosticare și tratament și va duce la scăderea numărului de pacienți redirecționați către alte centre medicale din alte județe.

Achiziționarea de echipamente medicale pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului din Orăștie face parte din proiectul “Modernizarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Municipal Orăștie prin dotare, echipare și mobilare”, proiect finanțat din fonduri europene.

„Odată cu finalizarea licitației pe partea de echipamente medicale, practic partea tehnică a proiectului de finanțare se încheie. În cadrul proiectului de finanțare a mai avut loc și licitația de echipare cu tehnică de calcul, computere, imprimante etc. pentru întreg Ambulatoriul, dat fiind faptul că toate serviciile se fac online și toate transmiterile pentru serviciile medicale se fac online pe platformele naționale. Toată asigurarea infrastructurii din punctul acesta de vedere s-a făcut în cadrul proiectului. De asemenea, s-a mobilat practic tot Ambulatoriul, cu toate cele necesare fiecărui cabinet, cu mobilier medical și, practic, putem să spunem că în ceea mai mare parte Ambulatoriul va fi înnoit din punct de vedere al echipării. Mai avem lucrări care sunt în derulare pe proiectul de eficientizare energetică a Spitalului Municipal Orăștie. Sunt proiecte deja finalizate și altele care urmează să se încheie în foarte scurt timp”, a declarat, pentru Știrile Transilvaniei, managerul Spitalului Municipal din Orăștie, Graziela Achim.

Echipamentele medicale ce vor fi achiziționate în acest proiect

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.