Cu toate măsurile luate de autorități, Italia numără tot mai multe victime ale temutului coronavirus. 12 persoane și-au pierdut viața, iar alte 322 sunt infectate. Corespondentul Știrile Transilvaniei în Itallia, Julia Sandra-Virsta, transmite că marți, alte patru persoane au murit în nordul Italiei, ca urmare a infectării cu coronavirus: trei în regiunea Lombardia (o femeie de 83 de ani, un bărbat de 84 de ani și altul de 91 de ani) și una în Veneto (o femeie de 76 de ani, la Treviso). Între timp, alte două regiuni italiene intră pe harta roșie a coronavirusului: Toscana și Sicilia.

De două ori pe zi, șeful Protectiei Civile italiene, Angelo Borrelli – numit și Comisar extraordinar pentru coordonarea acțiunilor împotriva coronavirusului – iese cu declarații de presă. În cea mai recentă conferință, Borelli a declarat că situația infectărilor este urmatoarea: 240 cazuri în Lombardia, 43 în Veneto, 26 în regiunea Emilia-Romagna, 3 în Piedmont, 3 în Lazio, 3 în Sicilia, 2 în Toscana, unul in Liguria, și unul în the Privincia Autonomă Bolzano. 114 pacienți sunt spitalizați și prezintă simptomele virusului, 35 sunt în unitățile de Teraie Intensivă și 162 de persoane sunt în izolare la domiciliu. S-a înregistrat și un prim caz al unei persoane care și-a revenit și este aproape în totalitate vindecată. Numărul deceselor a ajuns la 11, victimele fiind persoane în vârstă și care mai sufereau și de alte boli.

Alte declarații ale șefului Protectiei Civile italiene, Angelo Borrelli:

  • Guvernul italian a trimis armata în nordul ţării, în zona celor 11 localităţi din regiunile Lombardia şi Veneto, afectate major de epidemia de coronavirus. Corpul Carabinierilor din Codogno, comuna unde locuieşte ”pacientul zero” – un bărbat în vârstă de 38 de ani de la care autorităţile presupun că a pornit epidemia în nordul Italiei, dar încă nu se ştie cum a contractat virusul. 40 de militari care supraveghează ca nimeni să nu intre şi să nu iasă din acea zonă de carantină. Alături de armată au fost mobilizaţi şi 124 de carabinieri ca unitate de sprijin, plus alţi membri ai forţelor de ordine.
  • Autoritățile italiene au deschis o anchetă privind specula cu măști sanitare, în condițiile în care prețurile au crescut de la un cent la 10 euro (de 1.000 de ori!). „Prețul pentru măștile vândute online a crescut de la un cent la 10 euro bucata, în timp ce un litru de dezinfectant, care costa acum o săptămână 7 euro, este vândut acum cu 39 de euro”, a declarat, pentru Reuters, procurorul-șef adjunct al parchetului din Milano, Tiziana Siciliano.
  • Poliția a avertizat populația că există indivizi care se legitimează drept inspectori sanitari pentru a pătrunde în case, cu scopul de a fura bani sau obiecte prețioase.
  • În țara vecină, Croația,  s-a înregistrat primul caz de infecție cu coronavirus, fiind vorba despre un pacient tânăr care este internat într-un spital din capitala Zagreb, cu simptome ușoare, a anunțat premierul Andrej Plenkovic, citat de Reuters.
  • Și Austria a raportat primele două cazuri de îmbolnăviri, fiind vorba despre doi italieni care trăiesc în provincia Tirol și, cel mai probabil, s-au infectat după o excursie în Lombardia.
  • Autoritățile austriece au plasat în carantină un hotel din orașul turistic Innsbruck, în inima Alpilor, unde a lucrat o recepționeră italiană contaminată cu coronavirus.
  • Un medic italian, aflat în vacanță în stațiunea spaniolă Tenerife (Insulele Baleare), a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus. Urmarea: 1.000 de turiști din hotelul în care era cazat doctorul sunt izolați. Turistul, cel mai probabil din Lombardia, a început să se simtă rău și a mers la clinica Quirón din Tenerife, unde a fost izolat imediat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania