Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva vă invită vineri, 28 februarie, la ora 17.00, la vernisajul expoziției de pictură „Iubeşte…Iubirea!, ” semnată Constantin Alăzăroae.

,,Expoziţia cuprinde lucrări precum: naturi statice, portrete şi peisaje, realizate de domnul Alăzăroae Constantin. În calitate de autodidact,  putem discuta despre un spirit în continuă formare, astfel, se observă evoluţia de pe parcursul anilor. Putem admira stilizările grafice ale portretelor feminine, naturile statice cu flori, care denotă sensibilitatea aparte a autorului şi peisajele care tratează cerul şi apa, ca două tangente ale timpului în univers. Fascinat de flori, dezvoltă aparte predilecţie pentru acest subiect. Rozele devin simbol al iubirii, crinii denotă devoţiune, irişii readuc natura la viaţă şi prevestesc bucuria primăverii. Picturile sale constituie proiecţia lumii interioare şi sunt legătura cu lumea reală. Privirile de pe figurile portretelor sunt ferestrele sufletului şi îndeamnă la meditaţie”, spune dr. Diana Loredana Pantea, muzeograf la Secția de Istorie și Artă a MCDR Deva. 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 28 februarie – 15 martie, de marți până duminică, în timpul programului de vizitare a muzeului devean.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.