Primăria Municipiului Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului, organizează un concert Nagy Feró és a Beatrice în 15 Martie, începând cu ora 20:00, în Piața Unirii, marcând astfel debutul evenimentelor culturale din acest an. Nu întâmplător, susține primăria, concertul este unul dedicat celei mai mari minorități locale, respectiv comunitatea maghiară.

Concertul celor de la Nagyferó és a Beatrice este parte a calendarului de evenimente dedicat comunității maghiare din Oradea, comunitate pentru care în 15 martie este una dintre cele trei sărbători importante.

”Oradea este azi un oraș multicultural cu valori dobândite pe parcursul a peste 9 secole și în același timp un oraș al bunei înțelegeri. Unul din principalele scopuri pentru organizarea acestui eveniment este acela de a pune în valoare lucrurile care ne unesc nu cele care ne separă, astfel încât să putem trăi într-o comunitate care își respectă diversitatea și cu demnitate își sărbătorește românii, maghiarii, slovacii sau evreii”, susține Primăria Oradea într-un comunicat de presă.

Primăria susține că astfel militează pentru promovarea câtorva dintre principiile de bază ale acestui orașului și anume egalitatea în drepturi pentru toți cetățenii fără deosebire de naționalitate și religie și în special dreptul egal pentru minorități, un drept atât de necesar la 1848 și pentru care au murit prea mulți oameni fără a-l dobândi, drept pe care azi Oradea îl promovează și respectă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania