Delia Oneț, bibliotecara Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu” din Turda, își dorește pentru elevii școlii o bibliotecă „ca la carte”. De un an și jumătate de când lucrează la acest liceu a reușit să dea viață bibliotecii. S-au făcut lucrări, s-au schimbat rafturi, s-au strâns din donații peste 1.000 de cărți noi. Iar elevii au prins drag de bibliotecă și au pus umărul voluntar la lucrurile care au trebuit făcute pentru ea.

Delia Oneț a fost bibliotecara Colegiului Tehnic „Dr. Ioan Rațiu” din Turda. A reușit să renoveze biblioteca acestui liceu, după ce a obţinut din sponsorizări banii necesari. Apoi colegiul s-a închis. Delia Oneț a ajuns în toamna anului 2018, prin transfer, la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”. A pus suflet și pentru biblioteca de aici și a început să se îngrijească de ea. În vara anului trecut, cu fonduri de la primărie, s-au făcut renovări, a fost schimbat parchetul, instalaţia electrică şi s-a zugrăvit. Tot anul trecut, a reușit să strângă bani din sponsorizări pentru a pune rafturi pentru un perete al bibliotecii. Peste 1.000 de cărți noi au îmbogățit colecția bibliotecii liceului. „Elevii școlii și persoane din întreaga țară ne-au donat cărți. Am primit numai cărți noi. Cărțile care au fost pentru copii le-am donat la două școli din județul Teleorman”, a povestit Delia Oneț pentru Știrile Transilvaniei.

Atunci a început și colaborarea cu Asociația „Aura Ion”, o organizație fondată în memoria studentei care și-a pierdut viața în accidentul aviatic din Munţii Apuseni din ianuarie 2014.

Susținută de asociație, Delia Oneț a început o campanie de strângere de fonduri pentru a schimba rafturile pentru cărţi din biblioteca Liceului „Liviu Rebreanu”.  „Din sponsorizări am reușit să schimb rafturile de pe un perete. Mai avem nevoie de 12.300 lei pentru a înlocui restul rafturilor, care sunt foarte vechi, miros urât, iar accesul la cărţi se face foarte greu, fiind aşezate pe trei rânduri”, explică bibliotecara.

Campania de strângere de fonduri se desfășoară pe pagina de Facebook a Bibliotecii Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu” din Turda. Îi puteți ajuta pe elevii acestei școli să aibă o bibliotecă frumoasă și primitoare. O bibliotecă care să-i ajute pe tineri în formarea lor. Sunt 345 de elevi la acest liceu pe care îi puteți ajuta prin contribuția voastră. Orice ajutor, cât de mic, va clădi viitorul acestei biblioteci. O bibliotecă cu aproape 18.000 de cărți. Orice ajutor, cât de mic, va însemna că suțineți tineri care au dovedit că le pasă de biblioteca lor. „Am mulți elevi care sunt foarte implicați, elevi voluntari. M-au ajutat de când am venit la liceu. Au venit singuri să ajute biblioteca. Au ajutat cu golirea și reamenajarea bibliotecii. A fost o muncă imensă. Acolo nu s-au mai făcut lucrări de peste 50 de ani. Și ei m-au ajutat. Au venit vara din vacanță ca să ne ajute cu tot dragul. Și încă vin. Sunt foarte dedicați”, spune Delia Oneț.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania