Cercetătorii de la spitalul Sacco din Milano au anunţat că au izolat tulpina italiană a coronavirusului, transmite corespondenta Știrilor Transilvaniei la Roma, Julia-Sandra Virsta. Descoperirea îi va ajuta să dezvolte un vaccin şi noi tratamente pentru a opri răspândirea bolii provocate de acesta. Oamenii de ştiinţă italieni sunt de părere acum că „pot urmări traseul virusului din China în Europa şi pot detecta data la care a apărut prima dată în ţară”.

La conferința de presă susținută la Ass. Stampa Estera din Roma de către Luigi Di Maio-ministrul italian de Externe, Roberto Speranza, Ministrul Sănătății și Giuseppe Ippolito directorul secției de boli infecțioase de la Spitalul Spallanzani din Roma, s-a insistat asupra impacutului acestei epidemii asupra economiei țării, a turismului în special. Ministrul DiMaio a spus că “am trecut de la epidemie la infodemie”, adica am trecut la riscul de a “speria” lumea întreagă cu știrile false care se răspândesc în afara Italiei.

Pe de altă parte, oficialii au spus că s-a reușit izolarea virusului în “zona rosie” prin carantină, iarpopulatia a inteles situatia critica si totul este sub control. Ministrul Sanatatii, Speranza, a adăugat că: ”suntem mândi că sistemul sanitar italian este unul de calitate și avem oameni fantastici care lucreaza impreuna zi si noapte, asa că s-a reusit izolarea epidemiei”!

Încet-încet, țara face pași spre a reveni către situația de dinainte de declanșarea epidemiei, astfel că de luni se va redeschide pentru vizitare Domul din Milano, iar Scala din Milano își reia spectacolele tot începând de luni.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.