Elevii și studenții din Cluj vor beneficia, de la 1 martie, de 120 călătorii gratuite lunar, pe toate mijloacele de transport public din oraș, anunță primarul Emil Boc. Noile măsuri au ca obiectiv încurajarea utilizării transportului în comun, dar reprezintă și o recunoaștere a locului și rolului pe care tinerii îl au în ecosistemul de dezvoltare al orașului. Noua modalitate anunțată de primar înlocuiește abonamentele anterioare pentru două linii de care beneficiau elevii și studenții clujeni.

Noile facilități vin în completarea investițiilor realizate de municipalitate și CTP Cluj-Napoca pentru modernizarea flotei de transport public, atingerea obiectivului de a avea un oraș cu transport public 100% electric, ecologic, dar și a unor măsuri precum benzi dedicate transportului în comun, optimizarea orarelor de transport, extinderea liniilor de transport în comun la nivelul municipiului și zonei metropolitane, sau introducerea și extinderea programului Autobuze școlare dedicate.

Pot beneficia de aceste facilități studenții care urmează cursuri de licență, master sau doctorat la zi, și să dețină unul din cele șase carduri nebancare: StudCard, ISIC Student, Euro> 26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya și City Card Student.

Pentru elevi (din clasele pregătitoare până la clasa a XIII-a) și pentru pentru școli în special, măsurile transpuse în noile regulamente reprezintă și o simplificare a procedurilor de acordare a facilităților la transport.

Principalele modificări care intră în vigoare din luna martie sunt:

– înlocuirea abonamentului pe două linii de transport în comun cu un abonament care include un număr de 120 de călătorii pe lună,
– o călătorie este valabilă timp de o oră, indiferent de linia și numărul de mijloace de transport în comun utilizate în acest interval de timp.

Hotărârea de acordare a unui număr de 120 de călătorii gratuite elevilor și studenților a fost aprobată în ședința de Consiliu local din 28 februarie, după perioada de consultare și dezbatere publică, fiind astfel aprobate noile regulamente de acordare a abonamentelor la transportul public din Cluj-Napoca pentru elevi și studenți.

Această măsură a fost luată în urma analizelor efectuate de Primăria și Consiliului Local Cluj-Napoca, realizate prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Divizia de Inovare Urbană (DIU) din cadrul Centrului Cultural Clujean (CCC), în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania