Nu am fost mereu așa, adică să am ghinion la fete. Am avut și eu momentele mele triumfătoare până să vin în Spania. Asul meu din mânecă era al lu’ Gulie, că ăsta cum e mai dolofan, urâțel și are ticul ăla din sprâncene de zici că e mereu mirat, mă punea pe mine într-o lumină mai bună. Țin minte că se ținea discotecă în satul vecin, la căminul cultural și mergeam cu Costel și cu Dodu al lu’ Țicloi. Ne zicea lumea “ia uite-i, cei trei mușchetari” sau 3 sud-est, dar păream mai mult din gașca lui Harap-Alb, păi Gulie grăsunel, Dodu înalt, slab și creț, eu vai de mama mea cu freza pe spate de ziceai că m-a lins vaca. N-aveam bani să bem la discoteca, beam la Dodu acasă, că avea ta-su un vin bun ascuns prin pivniță.

Ne duceam pe jos până în satul vecin, deja machiți, cu gândul la agățat. Ne făceam planul, care cu care, ăștia doi nu agățau niciodată, eu am fost singurul care a reușit. De-aia zic, nu am fost așa mereu, păi când îmi aduc aminte de Adela, venise în vacanță cred, se vedea că era de la oraș. Bă din toata discoteca aia, doar cu mine a dansat. Ce-o fi văzut la mine nu știu, că m-am pomenit o dată că zice Dj Sandu “de la Adela pentru băiatul cu pulover roșu, melodia “Așa sunt zilele mele”, aia a lu’ Adrian, de au bagat-o acum la concertul de muzică electronică. Apoi a venit la mine, a zis că ea e Adela și m-a luat la dans. O vedeam prea frumoasă pentru mine, bine îmbrăcată, se uitau țăranii pe mine ca hienele. Adevărul e că m-a intimidat, eu care eram tupeist înainte, păi lu’ Mitruța când i-am zis “hai fată pe la mine, că sunt ai mei plecați, facem și noi prostioare”, mi-a dat aia două palme de m-a usturat și gluga de la hanorac, dar tot a venit la mine, mi-a zis “bă dobitocule, eu nu fac prostioare, eu fac dragoste”.

Și așa cu fata aia Adela, am ieșit cu ea afară și mi-era rușine, aș fi vrut să o pup, dar n-aveam curaj, pănă mi-a zis “ce facem, am ieșit să ne uitam la stele?”. Atunci am făcut pasul și am sarutat-o, a zis că sunt dulce și că-i place că-s puțin timid, că-mi transpiraseră palmele deși era ger afară. Ea era și cu 2-3 ani mai mare, probabil se săturase de bagabonți, se vedea că era umblată din felul cum vorbea. Am continuat să vorbim o vreme la telefon, că aveam cartelă din aia “cosmote” cu două mii de minute, dar apoi s-a rupt legătura că a plecat prin Italia, se încurcase cu niște țigani de prin Craiova. Mai acum ceva timp chiar mi-a zis al lu’ Gulie că ar fi văzut-o într-un club pe-aci prin Madrid, cică “bă ți-am văzut iubirea din tinerețe”, el era și ofticat, că după noaptea aia când am agățat-o, toți mă salutau și mă vedeau șmecher.

Azi chiar am căutat-o pe Facebook, am pus toate combinațiile posibile Adela, Adelutza, Adelina, Ade Ade, Adela Craiova, Adela printzesa tha, i-am scris numele cu litere rusești, grecești, chinezești, am văzut că e la modă, dar nimic. Oricum, ideea e că înainte să vin în Spania, eram un fel de Don Juan-ul satului, după faza cu Adela, dar nu știu ce s-a întâmplat apoi, cred că de când am călcat în balega aia de la măgarul lu’ Busuioc, mai eram și desculț, în loc să-mi poarte noroc, mi-a purtat ghinion. Tre’ să mă duc două zile pe la munte să mă purific, să scap de energiile astea negative, iau la mine două conserve și un bidon cu apă și aia e. Hai sănătate!

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.