Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș, solicită printr-o scrisoare deschisă postată pe contul său de socializare, modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru ca actele de corupție să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Zetea susține că urmează să propună suspendarea din PSD a Sorinei Pintea si a tuturor celor care ar putea avea legatură cu acest caz, până la soluționarea în instanțele de judecată a acuzațiilor.

Gabriel Zetea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, anunță că va demara o anchetă a Corpului de Control al Consiliului Județean la Serviciul de achizitii publice a Spitalului Judetean de Urgenta “Doctor Constantin Opris” din Baia Mare, condus de către Sorina Pintea. De asemenea, Zetea susține că va propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la acest spital, manager care să asigure buna funcționare în condițiile de restricționare a accesului din cauza coronavirusului.

”Sunt socat de acuzatiile care sunt indreptate in aceste zile impotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine in ultimii ani, politic si profesional, cu managerul de spital si ministrul Sorina Pintea si tocmai de aceea aceste acuzatii vin ca un soc personal.Am incredere ca Justitia din Romania va face lumina in acest caz si sper ca familia Sorinei sa fie tare si sa treaca peste acest moment extrem de dificil. Familia sa ( Ovidiu, Ionut, Catalin si Simina) a fost alaturi de Sorina si in ultimele saptamani cand o boala grava o tinea departe de viata publica si sper ca Dumnezeu sa le dea intelepciunea sa treaca sanatosi peste aceasta cumpana.”, a mai scris pe pagina de Facebook, Gabriel Zetea.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, mai spune în mesajul său, că cei care fac parte din PSD trebuie sa fie în primul rând oameni cinstiți, iar PSD are obligația de a fi în prima linie a luptei anticorupție în România.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania