25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăLIFESTYLEA fost desemnată Mașina Anului în Europa

A fost desemnată Mașina Anului în Europa

Publicat în

spot_img
spot_img

O singură mașină produsă în țara noastră a intrat în topul celor mai bune mașini ale anului 2020, conform rezultatelor votului exprimat în competiția ”Mașina Anului în Europa”. Peugeot 208 a fost declarată mașina anului, iar următoarele locuri pe podium au fost ocupate de două ”electrice”, respectiv Tesla Model 3 și Porsche Taycan. Ford Puma, noua mașină a concernului american produsă în uzina de la Craiova, a ocupat un onorabil loc 5.

La Geneva juriul European Car of the Year a votat Peugeot 208 ca fiind mașina anului în Europa, iar locurile doi și trei au fost ocupate de Tesla Model 3 și Porsche Taycan. Ford Puma, mașina produsă la Craiova, ocupă poziția a cincea.

Clasamentul este următorul:

1. Peugeot 208 281 puncte
2. Tesla Model 3 242 puncte
3. Porsche Taycan 222 puncte
4. Renault Clio 211 puncte
5. Ford Puma 209 puncte
6. Toyota Corolla 152 puncte
7. BMW Seria 1 133 puncte

În 2019 Mașina Anului în Europa a fost Jaguar i-Pace, în 2018 a câștigat Volvo XC40, iar în 2017 a triumfat Peugeot 3008. În 2011 în finală a ajuns și Dacia Duster (locul 7).

Articole recente

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Mai multe articole de același fel

În osuarul de la Székesfehérvár au fost identificate rămăşiţele mai multor regi ai Dinastiei Arpadiene

Cercetătorii au putut dovedi că în osuarul de la Székesfehérvár se află și rămăşiţe ale regelui Sfântul Ladislau, dar și rămăşiţele altor regi ai Dinastiei Arpadiene. Ei sunt foarte aproape de posibilitatea identificării chiar a rămăşiţelor regelui Matia Corvin.