fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEConcurs inedit la Cluj-Napoca. Elevi de la cinci licee promovează cinci muzee...

Concurs inedit la Cluj-Napoca. Elevi de la cinci licee promovează cinci muzee ale orașului

Publicat în

spot_img
spot_img

250 de liceeni clujeni participă la prima ediție a competiției ,,5 licee 5 muzee”. Elevii vor avea ocazia să cunoască mai multe despre aceste instituții de cultură și se vor ocupa de promovarea lor în mediul online.

Programul ,,5 licee 5 muzee” este organizat de Consiliul Județean (CJ) Cluj, în parteneriat cu ECDL (European Computer Driving Licence) România, și are ca scop încurajarea participării tinerilor la manifestările culturale.

Derulat împreună cu două instituții de cultură din subordinea CJ Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei – secția pavilionară, Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” și Muzeul de Artă Cluj-Napoca, alături de alte două muzee clujene – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Muzeul de Zoologie al Universității ,,Babeș Bolyai”, proiectul își propune să aducă la muzee elevi din cinci licee clujene.

250 de elevi de la Colegiul Economic ,,Iulian Pop”, Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia”, Colegiul Tehnic ,,Anghel Saligny” și Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai” vor participa la acest proiect, care se desfășoară sub forma unui concurs între școli.

Competiția presupune efectuarea unor vizite la muzeele amintite iar, la finalul fiecăreia, elevii vor răspunde la un chestionar on-line, pentru fiecare instituție de cultură în parte, cu întrebări strict legate de vizitele desfășurate. La sfârșitul proiectului, participanții vor avea de prezentat o pagină web interactivă pentru promovarea acestuia. Pagina web, creată pe platforma de socializare www.facebook.com, se va realiza și dezvolta pe măsură ce se desfășoară programul, iar elevii vor avea în vedere să aibă cât mai multe aprecieri, să provoace cât mai multe interacțiuni cu articolele postate despre desfășurarea vizitelor cât și cu informații utile ce pot să atragă și alți tineri în afara celor implicați în proiect.

Fiecare liceu va promova un singur muzeu clujean. Colegiul Economic ,,Iulian Pop” se va focusa pe prezentarea Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Liceul Teoretic ,,Avram Iancu” – Muzeul de Zoologie, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” – Muzeul de Artă, Colegiul Tehnic ,,Anghel Saligny” – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, iar Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai – Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”.

Proiectul ,,5 licee 5 muzee” se va încheia în iunie anul acesta.

“Prin inițierea și realizarea acestui demers, entitățile implicate susțin și promovează educația, urmărind o dezvoltare echilibrată a tinerilor care vizează cariere și calificări europene. În acest context, se dorește, în primul rând, promovarea importanței patrimoniului cultural românesc în cultura națională și mondială și importanța instituțiilor muzeale care dețin, conservă și expun piese din patrimoniul științific și cultural. De asemenea, proiectul își propune să îi motiveze pe elevi în a alege muzeele ca locuri de informare și petrecere a timpului liber și să promoveze în rândul acestei categorii respectul față de valorile culturale și instituțiile de cultură”, susțin reprezentanții CJ Cluj.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel