Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca găzduiește, în 7 și 8 martie, Târgul Apicol – un eveniment unicat, care se adresează apicultorilor, specialiștilor în domeniu, cercetătorilor, precum și publicului larg.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul se va desfășura între orele 8.00 – 18.00. Reuniunea programată pe durata a două zile în campusul USAMV Cluj-Napoca va include spațiu expozițional, precum și numeroase comunicări științifice și de management pe teme apicole. În cadrul târgului se vor afla și expozanți de la Asociația Meșterilor Populari Cluj. Standurile acestora, dar și cele ale expozanților apicoli vor fi amplasate pe aleile din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”.

Sesiunea de comunicări științifice va avea loc în 7 martie, între orele 12.00 – 16.00, în Aula Magna ”Mihai Șerban.

Vor fi prezenți apicultori din zona Transilvaniei, care vor oferi spre degustare sorturi de miere și polen, iar vizitatorii vor avea ocazia să participe și la expoziția de utilaje și echipamente apicole necesare în stupine.

”Este o oportunitate unică de a stabili legături directe cu producătorii de miere, polen, propolis, apilarnil, lăptișor de matcă și de ceară, astfel încât va exista garanția că produsele sunt 100% naturale”, au transmis organizatorii.

USAMV Cluj-Napoca este un actor important în regiunea Transilvaniei în domeniul apiculturii, prin activitățile de cercetare și serviciile de analize în controlul calității produselor apicole ale laboratorului APHIS-DIA, cu acreditare RENAR și sanitar-veterinară. Târgul Apicol este organizat în parteneriat cu compania Viitor Sănătos – Utilaje Apicole. Compania este axată în principal pe consultanță tehnică pentru implementarea proiectelor europene și pe tematică apicolă cu referire la utilajele necesare în apicultură. Până în prezent, peste 500 de apicultori români au beneficiat de consultanță în implementarea proiectelor europene din partea companiei.

(SURSA FOTO: pixabay.com)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania