fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEPeste 300 de elevi hunedoreni beneficiază de stagii de pregătire practică pentru...

Peste 300 de elevi hunedoreni beneficiază de stagii de pregătire practică pentru alegerea unei cariere, printr-un proiect din fonduri europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Un proiect finanțat din fonduri ale Uniunii Europene vine în sprijinul elevilor hunedoreni din învăţământul tehnic şi profesional.

333 de elevi din județ sunt beneficiarii unor stagii de pregătire care îi învață practic ce înseamnă să muncești într-o firmă sau companie și îi ajută să-și aleagă o carieră în funcție de cerinţele angajatorilor.

Proiectul „ŞANSA – şcoală activă pentru noi, succes pentru angajatori” are ca scop facilitarea inserţiei socio-profesionale a tinerilor absolvenţi din învăţământul tehnic şi profesional, prin stagii de pregătire în domeniile agroalimentar, industrie şi servicii.

În sesiunea de certificare organizată luna trecută au fost certificaţi, în cadrul acestui proiect, 74 de elevi din învăţământul postliceal de la Liceul Tehnologic „Ovid Densuşianu“ Călan, Liceul Tehnologic Lupeni, Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny“ Simeria, Liceul Tehnologic Matei Corvin Hunedoara şi Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Petroşani.

„Stagiile de pregătire practică desfăşurate au avut drept obiectiv adaptarea elevilor la exigenţele unui loc de muncă prin sprijinirea acestora, asigurându-se, astfel, un parcurs în alegerea unei cariere în concordanţă cu aptitudinile şi aspiraţiile elevilor, precum şi cu cerinţele pieţei muncii. Proiectul, atât prin atingerea obiectivelor specifice, cât şi prin atingerea obiectivului general, va genera efecte pozitive pe termen lung pentru cei 333 de elevi, prin crearea unui sistem de comunicare şi relaţionare eficient între aceştia şi viitorii potenţiali angajatori”, susține  managerul de proiect, Maria Ștefănie, inspectorul școlar general al ISJ Hunedoara.

Proiectul „ŞANSA” a început în iunie 2018 și se va încheia la sfârșitul acestei luni. Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Danyna Style SRL şi Asociaţia Aladin, organizează în 20 martie Conferinţa finală a acestui proiect, la sediul instituţiei, sala Spiru Haret, începând cu ora 15.00.

La eveniment vor participa membri din grupul ţintă, părinţi, colaboratori şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.