fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTPrima ediție a Congresului Internațional de Medicină Complementară, la Universitatea de Științe...

Prima ediție a Congresului Internațional de Medicină Complementară, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Prima ediție a Congresului Internațional de Medicină Complementară va avea loc în 6-7 martie, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, în organizarea Facultății de Medicină Veterinară.

Medicina complementară și/sau alternativă cuprinde acele practici de îngrijiri de sănătate care nu sunt integrate în sistemul principal al serviciilor medicale de sănătate și sunt folosite ca terapii adjuvante sau pot înlocui terapiile clasice. Această formă de terapie este din ce în ce mai răspândită, atât în cadrul medicinei umane, cât și în cadrul medicinei veterinare.

Medicina complementară include mai multe categorii distincte – presopunctura, acupunctura, electroacupunctura, aromoterapia, homeoterapia, chiropractica, hipnoza, masajul, meditația, osteopatia, reflexologia, yoga, etc. -, iar în ultima perioadă proprietarii de animale sunt tot mai interesați de forme mai naturale de terapie, care singure sau în asociere cu metodele convenționale, să rezolve diverse afecțiuni.

Medicii veterinari, interesați de Medicina Complementară

La congresul care va fi găzduit de USAMV Cluj-Napoca, prin prezentările teoretice și practice programate, specialiștii invitați își propun să vină în sprijinul medicilor veterinari practicieni, dar și al studenților în vederea dezvoltării sau descoperirii de noi metode terapeutice complementare aplicabile în medicina veterinară.

”Una din preocupările permanente ale Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este adaptarea ofertei educaționale la cerințele studenților noștri și medicilor veterinari practicieni. Interesul crescând al medicilor veterinari pentru Medicina Complementară a determinat facultatea noastră să introducă în planul de învățământ Disciplina de Recuperare Medical-Veterinară și să sprijine desfășurarea unor conferințe sau workshop-uri pe această temă. Prima ediție a Congresului de Medicină Veterinară Complementară este un eveniment internațional, care are ca scop să promoveze prin prezentări teoretice și activități practice câteva din procedurile medicale din categoria Medicinii Comparative”, a explicat prodecanul Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca, conf. dr. Cosmin Peștean.

În prima zi a congresului vor avea loc trei workshop-uri, iar în a doua zi a evenimentului este programată conferința propriu-zisă. Cele două zile de lucrări vor fi susținute de speakeri din SUA și Franța. Toate lucrările sunt găzduite de amfiteatrele de la Institutul pentru Științele Vieții.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.