fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATESpitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca se va construi pe un teren din...

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca se va construi pe un teren din zona Becaș, care va fi preluat de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Cluj intenționează să preia un teren de 16 hectare din zona Becaș, aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), pentru construirea noului Spital Pediatric Monobloc.

Președintele administrației județene, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens, care va fi supus spre aprobare într-o ședință extraordinară a CJ Cluj, convocată în 13 martie.

Proiectul de hotărâre prevede, pe lângă preluarea de către CJ Cluj a terenului din zona Becaș, transferul din proprietatea județului Cluj în proprietatea statului și, ulterior, în proprietatea USAMV a terenului și imobilelor de pe strada Moților nr. 66 – 68 din Cluj-Napoca, unde se află Spitalul Pediatric. Acestea urmează să fi predate USAMV imediat după eliberarea lor, după finalizarea construcției noului Spital Pediatric Monobloc.

„În vederea aprobării documentelor necesare obținerii terenului în cauză, președintele Consiliului Județean a convocat o ședință extraordinară care se va desfășura vineri, 13 martie. Etapa următoare prevede ca, în regim de urgență, să fie inițiată procedura legislativă prin care terenul destinat noului Spital Pediatric Monobloc să treacă în proprietatea județului Cluj”, au anunțat reprezentanții CJ Cluj.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Contractul pentru metroul clujean, semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat, joi, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).