StartupCity Cluj-Napoca, cel mai mare eveniment din acest an dedicat inovării, startup-urilor și viitorului tinerilor, începe astăzi. La eveniment va participa comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel (foto).

În cadrul StartupCity Cluj-Napoca, vor face prezentări și anunțuri privind calendarul anului 2020 pentru fondurile europene reprezentați ai Comisiei Europene din diferite direcții generale implicate în gestionarea fondurilor alocate pentru dezvoltare sustenabilă, inovare, startup-uri, tineret și instrumente digitale.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Guvernului – ministrul Educației, Monica Anisie, și președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, Sabin Sărmaș.

”Prezența Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel și organizarea acestei Conferințe reconfirmă profilul Clujului de hub european al inovării și de puternic susținător al dimensiunii de start-up city. Noi, ca administrație, ne asumăm acest rol de conector al nevoilor cu resursele pentru a crește potențialul de inovare al orașului. Avem, la Cluj-Napoca, toate ingredientele necesare pentru a crește pe parte de cercetare, dezvoltare, inovare și tranfer de noi tehnologii, astfel încât prin astfel de evenimente de conectare a nivelului de policy-making cu oamenii, cu nivelul local, putem ajuta la o mai bună comunicare și, implicit o absorbție mai însemnată a resurselor puse la dispoziția orașelor de către instituțiile europene”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Evenimentul public este destinat informării comunității clujene și a tuturor celor interesați de ceea ce Comisia Europeană va implementa pe aceste componente, în perioada programatică următoare. Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună actori din ecosistemul local de inovare (experți cheie ai Q-Helix), experți din Uniunea Europeană activi în ecosistemele de startup-uri naționale și internaționale, precum și parteneri locali, naționali și internaționali.

Evenimentul este organizat de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația Transilvania IT, și va cuprinde, în perioada 5-7 martie, o serie de sesiuni tehnice de lucru cu reprezentanții Comisiei Europene și ai mai multor orașe din Europa.

Publicul este invitat la următoarele momente din cadrul evenimentelor:

10.00 – 11.00 – Grand Hotel Italia – sala de conferință la deschiderea oficială a StartupCity Cluj-Napoca, sesiunea plenară a conferinței StartupCity Cluj-Napoca în cadrul căreia vor vorbi:

– Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc

– Comisarul European, Mariya Gabriel

– ministrul Educației, Monica Anisie

– reprezentant al orașului Varna (Bulgaria)

Detalii privind agenda evenimentului AICI

11.00 – 11.30 – Grand Hotel Italia:

* Briefing de presă susținut de Comisarul European, Mariya Gabriel și Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, alături de reprezentant al orașului Varna, Bulgaria

* Briefing de presă susținut de ministrul Educației Monica Anisie și președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, Sabin Sărmaș.

12.00 – 13.00 – Centrul de cultură urbană Casino va avea loc un Dialog cu cetățenii organizat de Comisia Europeană, Primăria Cluj-Napoca și Comitetul European al Regiunilor cu tema ”Orizont Europa – Provocări și oportunități”. Evenimentul este dedicat tuturor cetățenilor interesați de programele europene pentru dezvoltarea orașelor, de strategiile de finanțare ale Comisiei Europene și de posibilitatea nivelului local de a se implica în luarea deciziilor de impact pentru dezvoltarea urbană sustenabilă în orașele din Europa.

Detalii privind Dialogul de la Cluj-Napoca AICI. (SURSA FOTO: ec.europa.eu)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.