fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEConcurs de desene "Apa și schimbările climatice", organizat de Rotary Club Deva...

Concurs de desene „Apa și schimbările climatice”, organizat de Rotary Club Deva Castrum. 120 de lucrări realizate de elevi deveni, expuse la Colegiul Pedagogic “Regina Maria”

Publicat în

spot_img
spot_img

Elevii de la Colegiul Național “Decebal” și Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” din Deva au arătat că le pasă de mediul înconjurător și de schimbările climatice și s-au exprimat artistic pe aceste teme actuale.

Rotary Club Deva Castrum a organizat pentru ei un concurs de desen cu tema „Apa și schimbările climatice”, iar elevii au răspuns în număr mare acestei provocări. Organizatorii concursului au primit 400 de desene, dintre care au selectat pentru expoziție 120 de lucrări. Au participat în competiție elevi din clasele IV – X ale celor două colegii din Deva.

“În cadrul proiectului „Luna martie – Luna apei și igienizarii”, astăzi (ieri – n. red.) am premiat câștigătorii concursului de desen cu tema „Apa și schimbările climatice”. Au fost 120 de lucrări selectate și expuse și am acordat 20 de premii. În prima parte a evenimentului, prietenii noștri de la Apele Române, SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor – n. red.) Hunedoara, ne-au detaliat tema acestui an. A urmat o sesiune de discuții cu elevii prezenți și, desigur, premierea. Am încheiat cu o ședință închisă RotaKids și primirea de noi membrii. A fost o zi lungă, dar foarte frumoasă. Mulțumim Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Servus Hunedoara, Știrile Transilvaniei, Administrația Nationala „Apele Române”-SGA Hunedoara, Interact Deva, cadrelor didactice și elevilor implicați”, a spus președintele Rotary Club Deva Castrum, Camelia Teau.

Proiectul, aflat la a III-a ediție, a fost coordonat de Olivia Nițescu, Colegiul “Regina Maria” fiind partener al acestei acțiuni.

Expoziția de desene poată fi văzută pe holurile Colegiului “Regina Maria”.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel