Mindketten a korábbi betegekkel érintkező emberek felkutatása során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Hétre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a szombat esti eredmények szerint – közölte vasárnap reggel az operatív törzs honlapja. Újonnan a Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a fertőzést. Mindketten a korábbi betegekkel érintkező emberek felkutatása során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.

A 6. fertőzött egy 22 éves iráni férfi, a SE Egészségtudományi Kar hallgatója.

Ő a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt február 28-án. Az ő esetében már az első laboratóriumi vizsgálat pozitívnak bizonyult.

A 7. beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg.

Nála csak a 2. laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést. Férje jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban részesül kórházi ellátásban.Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.

Velük együtt hazánkban 4 iráni, 1 brit, és 2 magyar betegről tudni. Egy nappal korábban még csak 5 magyar betegről volt hír.

Credit: https://nepszava.hu/

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania