fbpx
-0.3 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNERugăciunea Angelus a Sfântului Părinte nu va fi făcută în public

Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte nu va fi făcută în public

Publicat în

spot_img
spot_img

Papa Francisc va rosti duminică tradiţionala rugăciune Angelus din biblioteca sa, şi nu de la fereastra cu vedere spre Piaţa Sf. Petru, a anunţat sâmbătă Vaticanul, care doreşte astfel să „evite riscurile” de răspândire a coronavirusului, transmit agenţiile internaţionale de presă.

„Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte va avea loc în biblioteca Palatului Apostolic, şi nu în Piaţa Sf. Petru, de la fereastră. Rugăciunea va fi transmisă în direct pe canalul Vatican News şi pe ecranele din Piaţa Sf. Petru, astfel încât credincioşii să poată participa”, a detaliat Vaticanul într-un comunicat.

Această decizie „a fost necesară pentru a evita riscurile de răspândire a Covid-19 legate de formarea de adunări de oameni în timpul verificărilor pentru accesul în Piaţa Sf. Petru”, a explicat Vaticanul. Audienţa săptămânală a papei de miercuri „va avea loc în aceleaşi condiţii”.

Rugăciunea Angelus de duminică şi audienţa din ziua de miercuri reprezintă o atracţie deosebită pentru pelerini şi turişti care vin la Roma şi doresc să-l vadă pe Papă. Prin urmare, mulţimea prezentă de obicei ar urma să fie redusă mult după anunţul Vaticanului.

În plus, până duminică, 15 martie, slujbele de la „Sfânta Marta”, reşedinţa papei, sunt închise pentru public. A trecut mai bine de o săptămână de când papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, liderul a 1,3 miliarde de catolici, nu a părăsit această reşedinţă, situată în apropiere de Bazilica Sf. Petru.

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, a anunţat vineri primul său caz de coronavirus.

Acesta a fost depistat în modestul său centru medical, situat nu departe de una dintre porţile de intrare pe teritoriul acestui micro-stat, care în mod normal îi primeşte pe rezidenţi, angajaţi sau pensionari ai Vaticanului, inclusiv membri ai clerului.

Situat în spatele zidurilor înalte ridicate de o parte şi de alta a Pieţei Sf. Petru, Statul Cetăţii Vaticanului se întinde pe doar 44 de hectare (0,44 km2). Acest stat neobişnuit are doar 450 de locuitori, între care o sută de gărzi elveţiene care locuiesc împreună într-o cazarmă.

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel