Atât UDMR cât și Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) au anunțat astăzi că anulează toate evenimentele preconizate a se organiza pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

În contextul măsurilor impuse de autorităţi, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, UDMR a decis, luni, să anuleze evenimentele pe care le-a pregătit pentru ziua de 15 martie.

“Având în vedere noile măsuri de prevenţie impuse de autorităţi şi situaţia de risc pentru sănătatea publică, UDMR nu va organiza în acest an evenimentele publice de comemorare a Revoluţiei Paşoptiste. UDMR consideră că cel mai important este ca oamenii să fie în siguranţă, sănătatea lor să nu fie în pericol”, se arată într-un comunicat de presă al UDMR.

La rândul său, preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Csomortányi István, a declarat că toate evenimentele preconizate a se organiza pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la Oradea şi în ţară vor fi anulate.

“Azi (marţi n.r.) am luat decizia să anulăm toate evenimentele care erau în curs de organziare pentru a marca ziua de 15 martie. Nici evenimente în spaţiu închis şi nici evenimente în spaţiu deschis nu vom organiza. Recomandăm membrilor comunităţii să plece ori individual ori în grupuri mai mici la monumentele unde de obicei obişnuim să sărbătorim şi să evităm grupările mai mari. În programul nostru, la Oradea am fi avut ca şi oaspete de onoare europarlamentarul Deutsch Tamás, din partea FIDESZ, dar bineînţeles că nici el nu va veni. Am anulat mai multe evenimente în secuime şi ne-a cam atins destul de grav”, a precizat liderul PPMT.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.