Peste 40.000 de persoane care au venit din Italia au tranzitat punctele de trecere a frontierei, în ultimele săptămâni, iar aproximativ 2.500 de cetăţeni chinezi au intrat în ţară din China şi zonele administrative ale acestei ţări, anunţă oficialii Poliţiei de Frontieră.

Şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că peste 40.000 de oameni veniţi din Italia au intrat în Româna în ultimele aproape trei săptămâni. De asemenea, aproximativ 2.500 de cetăţeni chinezi au trecut frontiera în România venind din China şi din zonele administrative ale acestei ţări, Hong Kong şi Macau.

“Din 23 februarie, un număr 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 sunt români şi peste 3.000 italieni, au intrat în România”, a declarat Ioan Buda.  

Acesta a precizat că cetăţenilor români nu li se interzice intrarea în ţară, chiar dacă vin din zone afectate de COVID-19, iar în cazul acestora sunt luate măsurile de izolare sau carantinare, după caz, prevăzute de deciziile autorităţilor române.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a precizat că cei care au intrat în ţară au fost verificaţi nu doar la punctele de trecere a frontierei, ci şi în teren, în zonele despre care au declarat că sunt punctele de destinaţie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania