21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimăria Oradea va construi apartamente pentru angajații companiilor din parcul industrial

Primăria Oradea va construi apartamente pentru angajații companiilor din parcul industrial

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunțat intenția administrației locale de a construi locuințe pentru companiile care doresc să-și aducă muncitori de la distanțe mai mari de 50 kilometri, care nu pot să facă naveta.

“Avem un deficit de forță de muncă în oraș și a existat o solicitare din partea companiilor mari să găsim o formulă și printr-un parteneriat să realizăm aceste locuințe. Primele trei blocuri pe care le propunem a fi realizate și pentru care studiul de fezabilitate a fost finalizat ar urma să fie amplasate pe malul drept al Crișului Repede, în zona podului Densușianu, între centură și  linia de calea ferată. Locația a fost astfel aleasă întrucât este aproape de zona industrială, în apropiere sunt magazine mari, stație de tramvai și autobuz”, a declarat primarul.

Cele trei blocuri vor avea 195 de locuințe, dintre care 177 de garsoniere și 18 apartamente cu două camere. Vor fi în regim de parter plus cinci etaje, camerele vor fi dotate cu două paturi, suprafața totală desfășurată va fi de 3.600 metri, iar valoarea estimată este de 29 milioane lei plus TVA. Perioada de execuție va fi aproximativ 12 luni, precedată de 6 luni pentru proiectare.

În ședința din luna martie, Consiliul Local (CL) Oradea va avea acest proiect pe ordinea de zi, împreună cu indicatorii tehnico-economici și un plan de urbanism zonal care va rezolva aspectele urbanistice legate de construcția celor trei blocuri de locuințe. Dacă CL Oradea va aproba indicatorii tehnico-economici, în luna aprilie ar putea demara procedura de licitație, iar în toamnă vor începe lucrările. Primul bloc ar urma să fie finalizat în vara anului viitor, urmat de celelalte două. Potrivit primarului, există solicitări de la companiile din parc interesate să închirieze aceste locuințe. „Această închiriere va fi de durată limitată, noi am estimat inițial doi ani de zile, astfel încât cei care vor sta aici să aibă timp suficient să se obișnuiască cu viața din Oradea, să aibă o perioadă de acomodare, iar cei care doresc să se mute aici să aibă timp suficient pentru  a lua decizia de a se localiza definitiv în Oradea. Această metodă este o formă de sprijin pentru companiile din Oradea și pentru dezvoltarea orașului și o formă de a susține relocarea forței de muncă în Oradea, a unei forțe de muncă care ar urma să constate că orașul este un loc în care se poate trăi decent și unde calitatea vieții este bună pentru familiile care doresc să se mute în municipiu”, a declarat Ilie Bolojan.

Articole recente

Vineri, ora 16:00, Vernisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Vineri, cu începere de la ora 16.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va fi gazda vernisajului expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”.

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)