Deputatul UDMR Vass Levente vrea ca românii întorşi în ţară care nu au asigurare medicală să fie obligaţi să plătească 1.338 lei. Potrivit declaraţiei deputatului Vass Levente, aflată pe site-ul Camerei Deputaţilor, acesta consideră că statul are obligaţia de a-i fi primit pe toţi cetăţenii.

„Rog autorităţile competente ale statului român ca la intrarea în ţară să oblige toţi cetăţenii să completeze un formular privind existenţa sau inexistenţa unui contract de muncă în vreuna din ţările Uniunii Europene, iar în cazul în care acesta nu există, să fie obligaţi să completeze declaraţia unică privind asigurarea de sănătate prin plată directă”, se arată în declaraţie.

În opinia deputatului UDMR, formularul completat şi asumat ar putea oferi tuturor cetăţenilor români fără loc de muncă în vreuna din ţările UE „avantajele sistemului sanitar românesc”, în cursul anului 2020, din momentul depunerii la reprezentantul ANAF din vamă sau online.

„Din punct de vedere administrativ se poate realiza aceasta fără proceduri complicate, iar obligaţia de achitare a sumei de 1.338 de lei trebuie îndeplinită până cel târziu la data de 15 martie anul viitor”, se mai arată în declaraţie.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.