fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSPeste 11.000 de români au tranzitat frontiera de la Nădlac în ultimele...

Peste 11.000 de români au tranzitat frontiera de la Nădlac în ultimele 24 de ore; Locuri insuficiente pentru carantină

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 11.000 de persoane au tranzitat în ultimele 24 de ore punctul de frontieră de la Nădlac, autoritățile luptându-se efectiv să țină sub control situația și să-i convingă pe cei veniți să meargă în carantină. Fiecare persoană care ajunge în punctul de trecere a frontierei este verificată de medici. În acest moment în centrele de carantină din județul Arad sunt doar 120 de locuri.

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a spus într-o emisiune la TVR 1, că sunt 500.000 de români în Italia care lucrau la negru și acum vor veni acasă, în România, „să moară în țara lor”.

Marţi seara erau deja cazate în spaţiile special amenajate 80 de persoane, potrivit directorului DSP Arad, Constantin Cătană, care a relatat că mai multe persoane au refuzat meargă în centrul de carantină, însă, în cele din urmă, oamenii au fost convinşi să respecte măsurile.

„Dânşii au refuzat carantina, au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Aceasta este reglementarea şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră”, a declarat pentru Mediafax Constantin Cătană, director DSP Arad.

Șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda, a declarat, pentru Realitatea PLUS că în ultimele 24 de ore, 11.000 de români au trecut prin Vama Nădlac.

”În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Anul trecut în aceeași perioadă am avut 14.000 de persoane. Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 5 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute. Valorile de trafic mai ridicate înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”.

Redactia

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel